Finland

Jääkiekko | Liigan kärkijoukkueille Ilvekselle ja Lukolle tappiot vieraskaukaloissa

Liigan kärkijoukkueille Ilvekselle ja Lukolle tappiot vieraskaukaloissa

SaiPan Elmeri Kaksonen (oik.) teki 3–0-maalin ja Mario Grman toimi syöttäjänä.­

Jääkiekkoliigan kärkijoukkue Ilves kompuroi kerta toisensa jälkeen Kaakonkulmalle kaartaessaan. Tamperelaiset ovat saalistaneet kauden kymmenestä vieraspelistään seitsemästi täyden pistepotin, mutta Kouvolan ja Mikkelin jatkeeksi myös perjantainen matka Lappeenrantaan jäi pisteettömäksi.

Piristymisen merkkejä osoittava SaiPa nikkaroi jo kahteen erään neljän maalin johdon voittaen 4–2 (1–0, 3–0, 0–2).

”Seisovilta jaloilta pelaten ei tässä Liigassa pärjää”, kiteytti Ilveksen ongelmat pistepörssin kärkimies Arttu Ruotsalainen.

SaiPaan väliaikaisen paluun tehnyt Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen, 21, kellotti peliajan 24.54.

Liigassa yli 25 minuutin keskiarvolla on pelannut vain HPK:n Elmeri Eronen. SaiPan toisen maalin laukoi ansaitsemallaan rangaistuslaukauksella sentteri Jaakko Lantta, jolle osuma oli kauden kolmas.

Lantta debytoi SM-liigassa vasta tällä kaudella 24-vuotiaana. Hän teki B- ja A-nuorissa runkosarjapeleissä tasan 200 tehopistettä ja neljän Mestiksen kauden aikana 151 tehopistettä.

”Pelicansissa pelasin yhden liigajoukkueen harjoituspelin 2016 ja KooKoossa kävin kokeella kesällä 2019, joten tätä ehdittiin odottaa”, henkäisi Valkealassa Tuohikotin luomakaukalossa kiekkoaakkoset oppinut Lantta.

Kristian Tanus teki ensimmäisen kerran liigaurallaan kaksi maalia, kun Tappara kuittasi liigakauden avausottelunsa 2–7-tappion Lukolle korkojen kera. Ketjukaveri Anton Levtchi oli illan tehokkain saldolla 1+2, kun Tappara otti neljännen peräkkäisen voittonsa maalein 5–2.

”Vajaassa kahdessa kuukaudessa ehtii tapahtua paljon. Olemme kehittyneet joka päivä, viime viikolla kurssi kääntyi tuloksellisestikin ja saimme itseluottamusta”, Tanus sanoi.

Molemmat joukkueet pelasivat lähes samoilla kokoonpanoilla kuin 2. lokakuuta. Tappara oli vaihtanut maalivahdiksi Christian Heljangon Dominik Hrachovinan tilalle. Raumalla Tanuksen saldo oli -2, nyt +3.

Kaikki Lukon 12 hyökkääjää pelasivat 7–2-voitto-ottelussa ja tekivät kuusi maalia, mutta nyt yksikään ei onnistunut maalinteossa.

Ilta oli sysimusta marraskuun maajoukkueturnauksessakin pelanneelle tulokaspuolustaja Vili Saarijärvelle. Ennen ottelua hänellä oli 15 ottelusta vain kuusi miinusmerkintää ja saldo +14, nyt tuli peräti viisi miinusta lisää.

Tapparan edellinen kolmen pisteen voitto tuli Ässiä vastaan 22. lokakuuta. Kahdeksasta edellisestä ottelusta oli neljä kahden pisteen arvoista voittoa ja neljä tappiota.

Football news:

Brother Chalova moved to the Serbian Subotica
Barcelona will not sign Garcia in the winter due to financial problems
Rodgers on the draw with Everton: It was unlucky that Leicester did not score the second goal
Ancelotti on 1-1 with Leicester: I don't remember Hames scoring with a right before
Andrea Pirlo: In my 1st season at Juve, we were behind Milan, but we took the title. Everything depends on us
The judge made two mistakes. De Gea was pushed and there was no foul on our cancelled-out goal. Solskjaer on the loss to Sheffield
Maguire on the defeat to Sheffield Wednesday: We gave the opponent two goals, we didn't play at the level we expected