Finland

Jääkiekko | Tauon välttäminen on Liigalle lähes mahdotonta: ilman yleisöä ei haluta pelata kierrostakaan

Tauon välttäminen on Liigalle lähes mahdotonta: ilman yleisöä ei haluta pelata kierrostakaan

Rajoituksista on ilmoitettu Raumaa ja Poria lukuun ottamatta jo kaikille liigapaikkakunnille.

Heikki Hiltunen sanoo, että yhtään kierrosta ei haluta pelata tyhjille katsomoille.­

Jääkiekon Liiga alkaa olla tukalassa paikassa pelien jatkamisen osalta. Tiistai-iltapäivänä jäljellä oli enää kaksi paikkakuntaa, joilla saa pelata ilman tiukkoja yleisörajoituksia koronavirustilanteen takia.

Uusimpana rajoitusten piiriin joutuivat Turun Palloseura, Mikkelin Jukurit, kuopiolainen KalPa, Vaasan Sport ja Jyp Jyväskylästä. Liigan joukkueista ainoastaan Rauman Lukko ja Porin Ässät ovat toistaiseksi tilanteessa, jossa uusista rajoituksista ei ole ilmoitettu.

Porin kaupungin verkkosivuilla kerrotaan, että Porissa järjestetään tiedotustilaisuus koronavirustilanteesta keskiviikkona aamupäivällä.

Mikkelin ja Kuopion alueella toimiva Itä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti kieltävänsä yli 50 hengen yleisötapahtumat. Rajoitukset alkavat keskiviikkona ja ovat voimassa 1. tammikuuta asti.

TPS:ää koskevista rajoituksista ilmoitti Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä. Turussa rajoitukset ovat voimassa 3.–23.12. ja kiellettyjä ovat kaikki yli kymmenen henkilön yleisötilaisuudet sisätiloissa.

Vaasan ja Jyväskylän rajoituksista kertoi iltapäivällä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto. Kolmen viikon rajoitus koskee Vaasassa ja Jyväskylässä yli 20 henkilön tapahtumia.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoo, että koronatilanteesta kokoustetaan joko tiistai-iltana tai keskiviikkona. Pelitauko näyttää mahdottomalta välttää yleisömäärärajoitusten laajuuden takia.

Hiltusen mukaan Liigaa ei tulla pitämään käynnissä siten, että joukkueet pelaisivat esimerkiksi yhden kotiottelun ilman yleisöä.

”Ilman yleisöä pelaaminen on tappiollista. Tällaista vaihtoehtoa ei ole sisäisissä keskusteluissa tullut esille”, Hiltunen sanoo.

Hiltunen sanoo, että mahdollisuus pelien keskeytymiseen on ollut tiedossa. Tauon aikana pelit aikataulutetaan uudestaan ja tauko pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä.

Liigassa seurataan myös MM-kisojen kohtaloa. Jos MM-kisat peruuntuvat tällä kaudella, Liigaa saatetaan venyttää. MM-kisojen pelaamista uhkaa koronavirus ja perumista on vaadittu myös Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteen takia.

MM-kisat on tarkoitus pelata 21. toukokuuta–6 kesäkuuta. Liigan seitsemäs finaali on kalenterissa tällä hetkellä 14. toukokuuta.

”Ensisijaista on pelata täysi runkosarja ja typistää tarvittaessa pudotuspeleistä. Jos MM-kisoja ei pelata ja nyt tulee kolmen neljän viikon tauko, niin sarjaa halutaan jatkaa toukokuun loppuun asti”, Hiltunen sanoo.

Football news:

Coach Istanbul Webo on the scandal: Tuchel did not show solidarity. I am furious, I was discriminated against
Barcelona did not pay the players for six months in December, although they took out a loan. The club promises payments in February
Messi is in Barca's bid for the Cup game with Rayo Vallecano. Dest will not play due to muscle problems
Gerrard on Lampard's resignation: Chelsea have a history in this matter, so no surprises
Golovin about the nickname Tsar: Nothing more than a joke. This is necessary for the media and fans, but I am a football player
David De Gea: I try to be a leader for Manchester United. I have the experience of winning big titles here
It feels like we've been working together for 10 years! Chelsea stars say goodbye to Lampard