Jääkiekon MM-kisat | Saksa iski jatkoajalla MM-finaaliin Kanadan vastustajaksi

Urheilu|Jääkiekon MM-kisat

Jääkiekon MM-kisojen toinen välierä alkaa kello 18.20.

Saksan Kai Wissmann (vas.) ja Dominik Kahun kamppailivat Patrick Brownin kanssa välieräottelussa. Kuva:  Jonathan Nackstrand / AFP

Jääkiekon MM-kisojen loppuottelussa Tampereen Nokia-areenalla pelaavat Kanada ja Saksa. Tämä varmistui, kun Saksa voitti jälkimmäisessä välierässä lauantai-iltana Yhdysvallat 4–3 jatkoaikamaalilla.

Kanada oli voittanut aiemmassa välierässä Latvian 4–2.

Saksan sankariksi kohosi Frederik Tiffels, joka iski ottelun voittomaalin jatkoajalla ajassa 67.32. Jatkoaika pelattiin kolmella kenttäpelaajalla.

Yhdysvallat tuli otteluun ryminällä. Reilun minuutin jälkeen kiekkoa kaivettiin Saksan maalista, kun Alex Tuch iski kiekon maaliin. Lisää seurasi reilun kahden minuutin päästä. Rocco Grimaldin lyöntilaukaus yllätti Saksan maalivahdin Mathias Niederbergerin.

Saksa ei kuitenkaan häkeltynyt Yhdysvaltojen vahvasta alusta, vaan Daniel Fischbuch kavensi ylivoimlla reilun 12 minuutin pelin jälkeen. Nelisen minuuttia lisää ja Maksymilian Szuberin rannelaukaus oli Yhdysvaltojen maaliverkossa.

Toista erää oli pelattu reilut neljä minuuttia, kun erotuomari näytti Yhdysvaltojen kolmatta maalia. Videosulkeiset näyttivät sen, minkä televisiosta ottelua katsoneet havaitsivat jo aiemmin: kiekko pyöri maaliviivalla mutta ei mennyt kokonaan maalin puolelle.

Yhdysvaltojen 3–2-johtomaali syntyi lopulta ajassa 28.47. Maalin iski Michael Eyssimont. Niederberger torjui ensin Eyssimontin ohjauksen, mutta yhdysvaltalainen seurasi tilanteen tarkasti ja survoi paluukiekon Saksan maalivahdin räpylän vierestä maaliin.

Kolmannessa erässä Saksa loi muutaman hyvän tilanteen, mutta yläputkiosumaa lähemmäksi joukkue ei näyttänyt pääsevän. Pääosin laukaukset epäonnistuivat tai kiekko karkasi kuin Mikko Rantasella Leijonien peleissä.

Saksa otti maalivahdin pois ja kuudella kenttäpelaajalla tulosta tuli: Marcel Noebels lapioi kiekon maaliin maalinedustalta. Lopullinen ratkaisu tuli sitten jatkoajalla Tiffelsin maalilla.

Yhdysvaltojen ja Saksan välierässä ei ollut samanlaista tiivistä tunnelmaa kuin Kanadan ja Latvian ottelussa. Yleisömääräksi ilmoitettiin 8 011.

HS seuraa välierää hetki hetkeltä tässä jutussa.