Finland

Jalkapallo | Cristiano Ronaldo nousi Euroopan maalitilaston kärkipaikalle – maailman ykkösenä ”se alkuperäinen Ronaldo”

Ronaldo on tehnyt kolme maalia meneillään olevassa EM-turnauksessa.

Cristiano Ronaldo pani taas pallon maalin EM-viheriöillä.

Portugalin Cristiano Ronaldo teki EM-turnauksen kolmannen maalinsa, kun Portugali taipui Saksalle maalein 2–4 lauantaina.

Samalla hän nousi Euroopan kaikkien aikojen tilaston jaetulle ykköspaikalle Saksan Miroslav Klosen kanssa, kun yhteen lasketaan MM- ja EM-kisoissa tehdyt maalit.

Molemmilla on osumia yhteensä 19. Ronaldon maaleista MM-kisoissa on syntynyt 7 ja EM-nurmilla 12. Klose on kaikkien aikojen paras MM-maalintekijä 16 osumallaan, mutta EM-kisoissa maaleja on vain kolme.

Kun listalle otetaan kaikki maailman parhaat pelaajat, ja MM-maalien lisäksi mukaan lasketaan oman maanosan mestaruusturnauksen maalit, putoavat Ronaldo ja Klose jaetulle seitsemännelle sijalle.

Ykkösenä on ”se alkuperäinen Ronaldo”, eli brasilialainen Ronaldo Luís Nazário de Lima, joka teki MM-nurmilla 15 maalia ja Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa Copa Américassa kymmenen maalia.

Urheilun tilastovelhon Miika Arposen mukaan Ronaldon perässä ovat Argentiinan Gabriel Batistuta (10+13) ja Yhdysvaltojen Landon Donovan (5+18).

Seuraavina ovat brasilialainen Ademir (8+13), Kamerunin Samuel Eto’o (3+18) ja Pelé (12+8).

Ronaldon ja Klose kanssa tasoissa on vielä brasilialainen Zizinho (2+17).

Viime vuosien toinen suuri tähti Argentiinan Lionel Messi on tehnyt tämän vuoden Copa Américassa yhden maalin. Yhteensä maaleja on MM-kisoissa kuusi ja Copassa kymmenen.

Football news:

Van Dijk on the 1st match after injury: 285 days ago, my return began. The work continues
Director of Sassuolo: Locatelli wants to go to Juventus, but Torino need to negotiate with us
Pochettino did not think about leaving for Real Madrid or Tottenham: There was always clarity in relations with PSG
Diving into the Russian Cup: the Orthodox club from Domodedovo, Krasava and Kairat is one step away from the match with the RPL team
Man City will sell midfielder Ilic to Verona for 7.5 million euros. He spent a year on loan there
Roma and Genoa agreed on the lease of Shomurodov with a mandatory purchase for 17.5+2.5 million euros. The contract will be signed on Monday
Van Dijk played for Liverpool for the first time in 9 months