Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jan Vapaavuori muuttaa Tanskaan

Jan Vapaavuori työskentelee neljä kuukautta pohjoismaisen kiinteistösijoittajan palveluksessa. Tiistaina Vapaavuori tapaa Lausannessa KOK:n puheenjohtajan Thomas Bachin.

Jan Vapaavuori aloitti Suomen olympiakomitean puheenjohtajana vuonna 2020. Pesti on nelivuotinen. Kuva:  Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori muuttaa Tanskaan.

Kyseessä on neljän kuukauden pesti pohjoismaisen kiinteistösijoittajan NREP:n palveluksessa. Vapaavuori ei täsmennä sen tarkemmin, millaista työtä hän tekee yhtiön pääkonttorissa Kööpenhaminassa.

– NREP on puhtaasti yksityinen yritys, jossa on monentyyppisiä tehtäviä. Olen mukana yhtiön kansainvälistämisessä, Vapaavuori sanoo.

Hänen mukaansa väliaikainen muutto Tanskaan ei aiheuta järjestelyjä olympiakomitean johtamisessa.

– Voi tulla joitain yksittäisiä tilanteita, että pitää tuurata. Käyn usein Suomessa, ja tehtäviä voi hoitaa paljon etänä. Neljä kuukautta on lyhyt aika.

Tiistaina Vapaavuori ja olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto matkustavat Lausanneen, jossa he tapaavat kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtajan Thomas Bachin.

– Tämä on sovittu tutustumiskäynti KOK:hon.

Pohjoismaiden olympiakomiteat julkistivat toissa viikolla yhteisen kannanoton, jossa ne vastustivat venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden paluuta kansainvälisiin kilpailuihin.

Vapaavuori aikoo toistaa Bachille Suomen ja Pohjoismaiden kannan.

– Meillä ei ole asiassa päätösvaltaa, mutta Pohjoismaiden kanta on selvä. Nyt ei ole oikea aikaa ottaa venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita takaisin. On täysin mahdotonta ajatella, että kantaa lievennettäisiin, kun Venäjä uhkaa jo ydinaseilla, Vapaavuori sanoo.

Kuinka mahdollista on, että asetut kokoomuksen ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä?

– Hehee, en ole lähdössä ehdokkaaksi. Teen muuta kuin päivänpolitiikkaa.