Finland

Janina Frostell nautti täysin rinnoin Havannan antimista – takavuosien seksisymboli muistelee legendaarista Seiskan kuvausreissua: Kuubalaismiehet olivat ujoja!

Kevättalvella 2000 ilmestynyt Seiska vyörytti lukijoiden verkkokalvoille aukeamakaupalla tulikuumia kuvia Suomen kenties kaikkien aikojen seksikkäimmästä naisesta, Janina Frostellista, nykyisestä Frystä.

Seiska oli lennättänyt menestyneen missin ja uimapukumallin toiselle puolen maapalloa, Fidel Castron hallitsemaan Kuubaan, joka tarjosi fantastiset puitteet kuvaussessioille.

– Muistan matkan hyvin. Se oli silmiä avaava kokemus, sillä aika oli kuin pysähtynyt 1950-luvulle. Värien mahtava kirjo ja paikallisten elämänilo on kyllä jäänyt mieleen, Janina, 47, muistelee Seiskalle yli kaksi vuosikymmentä myöhemmin.

Lue myös: Janina Fryn karisma teki vaikutuksen Lola Odusogaan – ”Luontaista seksikkyyttä ja viattomuutta!”

Kunnon remmi

Viiden tähden Kuuban-reissulla ei jätetty mitään sattuman varaan. Kuvaajaksi oli pestattu maineikas ranskalaiskonkari Jean Yves Gougaud, ja kynää heilutti Seiskan silloinen nuori reportteri, nykyinen päätoimittaja Jari Peltomäki.

– Siihen aikaan misseistä ja malleista tehtiin paljon juttuja. Seiskan kansissa näkyi Vanessa Kurria ja Lola Odusogaa. Kaunottaret olivat kovaa valuuttaa, Peltsi tietää.

Pariisista Havannaan lentänyt Seiskan remmi oli iso.

– Minun ja kuvaajan lisäksi mukana olivat Janina, meikkaaja Miisa Päällysaho ja missi Marita Hakala, jonka kanssa jatkoimme myöhemmin matkaa toiselle Karibian saarelle.

Lue myös: Janina Fry seksikkäänä bikineissä: viettelevä kuvaussessio ei mennyt aivan putkeen - kuvat!

Havannassa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joista Janina nautti täysin rinnoin.
Havannassa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joista Janina nautti täysin rinnoin.

Hiippailivat hotellilta

Vuonna 2016 menehtynyt Miisa oli Janinan hyvä ystävä. 1990-luvulla eurodancea esittänyt laulajalahjakkuus oli Kuuban-juttumatkalla paitsi meikkaajana myös Janinan seuraneitinä.

Janina muistelee, miten paljon bikinikuvauksia oli. Päivisin hommat hoidettiin hänen mukaansa viimeisen päälle.

– Vaikka se oli ihan hauskaa, kyllä se kävi työstä. Niinpä oli Miisan kanssa kiva lähteä illan tullen vähän irrottelemaan.

Kuvausporukan hotelli oli tarkasti vartioitu ja erillään ympäröivästä maailmasta.

– Emme halunneet jäädä sinne koko illaksi, vaan pujahdimme hotellista kadulle, tilasimme taksin ja huikkasimme kuskille ”El Floridita!”

Lue myös: Ohhoh, Janina Fry ja Suvi Tiilikainen antoivat pakit Kaunis elämä -missiohjelmalle: ”Eniten häiritsee, millainen kuva minusta luotaisiin!”

– Havannassa tuntui kuin aika olisi pysähtynyt 1950-luvulle, Janina muistelee.
– Havannassa tuntui kuin aika olisi pysähtynyt 1950-luvulle, Janina muistelee.

Mojito maksoi dollarin

Paikallinen pirssihirmu tiesi heti, mihin kyyditä suomalaiskaunottaret. Vuonna 1817 perustettu Floridita on kenties koko Kuuban kuuluisin baari, joka tunnettiin myös amerikkalaisen kirjailijasuuruuden Ernest Heming-wayn kantapaikkana.

– Siellä oli mahtava meininki. Sieltä aina aloitettiin, ja jatkettiin sitten eteenpäin kuuluisaa baarikatua pitkin.

Janita kuvailee, miten mukavaa oli astella lämpimässä illassa salsan soidessa.

– Ja joka paikassa mojito maksoi yhden dollarin! Sekin on jäänyt mieleen, miten ujoja paikalliset olivat. Hyvin ystävällisiä kyllä, muttei siellä sen kummemmin tuttavuutta tehty. Voin vakuuttaa, etten ollut siellä sillä silmällä liikenteessä! Janina nauraa.

Football news:

Mostovoy about Tedesco: He calmed down. I realized that football is not just about yelling and jumping on the edge
Mourinho on Sulscher's words: Sonny is lucky that his dad is better than Ole. The father should always feed the children. We need to steal food for them - steal
Sulscher on Sonya: If my son had been lying down for 3 minutes and not got up without the help of 10 friends, I would have left him without dinner
Mourinho on 1:3 with Manchester United: Tottenham didn't deserve this at all. Perhaps Pogba should have been removed
Tottenham have 1 win in their last 5 matches
Cavani's goal to Tottenham was cancelled out after VAR due to McTominay's go-ahead
Lingard scored 8 goals in the Premier League season, repeating his personal best