Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Japanin prinsessa Makolla diagnosoitiin traumaperäinen stressihäiriö ennen tulevia häitään – aikoo silti naida rakkaansa, joka ei ole kaikkien mieleen

Prinsessan ja hänen kihlattunsa Kei Komuron on tarkoitus mennä naimisiin 26. lokakuuta, vaikka avioaikeita on vastustettu kiivaasti.

Prinsessa Mako ja Kei Komuro kertoivat kihlauksestaan vuonna 2017.

Japanin prinsessa Makolla on todettu traumanjälkeinen stressihäiriö, People-lehti kirjoittaa.

Sairastumisen taustalla on vuosien taistelu prinsessan tulevasta avioliitosta. Mako on saanut paljon arvostelua osakseen, sillä hän aikoo naida aatelittoman miehen.

Prinsessa haluaakin luopua kuninkaallisesta tittelistään päästäkseen naimisiin kumppaninsa kanssa, jonka kanssa hän on ollut yhdessä jo vuosia.

Japanin satoja vuosia vanhan lain mukaan kuninkaallinen ei saa mennä naimisiin aatelittoman henkilön kanssa, ellei hän luovu kuninkaallisesta statuksestaan. Japanin keisarillinen dynastia on maailman vanhin hallitsijasuku.

Mako on Japanin edellisen keisarin Akihiton lapsenlapsi. Tällä hetkellä vallassa on Makon setä, keisari Naruhito.

Mako haluaisi luopua tittelistään, mutta se ei ole järjestynyt noin vain. Japanissa on vastustettu hänen toivettaan ankarasti.

Makon piina on kuitenkin päättymässä, sillä hän aikoo astella avioon 26. lokakuuta, NBC News kertoo.

Häät pidetään matalalla profiililla, sillä ”ihmiset eivät halua juhlia parin liittoa”, keisarillisesta hallituksesta kerrotaan.

Makon tuleva puoliso Kei Komuro on juuri valmistunut newyorkilaisesta lakikoulusta. Hän työskentelee tällä hetkellä Lowenstein Sandler -lakifirmassa.

Vielä loppuvuodesta 2020 japanilaisessa mediassa kohistiin Komuron perheen rahavaikeuksista. Hänen äidillään oli japanilaismedian mukaan laina maksamatta.

Makon isä, prinssi Fumihito kommentoi aihetta mediassa.

– Hyväksyn sen, että he menevät naimisiin. Avioliiton tulee olla solmittu yhteisymmärryksessä molempien välillä. Jos he todella tätä haluavat, niin ajattelen, että minun täytyy vanhempana sitä kunnioittaa, prinssi lausui.

– Olen sanonut, että on tärkeää selvittää ongelma, jotta ihmiset voisivat olla vakuuttuneita ja juhlia tätä liittoa. Minun näkemykseni mukaan he eivät ole nyt sellaisessa tilanteessa, josta moni voisi olla vakuuttunut ja tyytyväinen, Fumihito jatkoi.

Japanissa on myös kohistu Komuron ponnarikampauksesta. Se ei ole kaikkien mieleen tyyliltään.