Yritysvalmennus- ja markkinointiyritys Trainers’ Housen perustaja ja suurin omistaja Jari Sarasvuo lahjoitti yhtiön talousjohtaja Saku Keskitalolle 400 000 Trainers’ Housen osaketta, joiden arvo on 124 000 euroa eilisellä 0,31 euron päätöskurssilla.

Sarasvuolla oli elokuun lopulla 7 887 621 Trainers’ Housen osaketta, mikä tarkoittaa 36,74 prosentin osuutta koko osakekannasta.

Keskitalo osti myös Sarasvuolta 150 000 osaketta 0,2956 euron osakekohtaiseen hintaan 44 360 eurolla. Keskitalo on ostanut Trainers’ Housen osakkeita jo aiemmin pörssistä viime aikoina.

Keskitalon mukaan lahjoitus ja ostot ovat erillisiä asioita, ja hän suosittaa kysymään lahjoituksen motiiveista Sarasvuolta.

Sarasvuon mukaan lahjoitus ei ole minkäänlaista palkitsemista Keskitalon työstä Trainers’ Housessa.

”Olen tehnyt vastaavaa monta kertaa ennenkin 30-vuotisella yrittäjäurallani. Olen lahjoittanut osakkeita ja rahaa ihmisille, joita ilman en olisi se kuka olen. Nyt pörssiyhtiössä tällaiset lahjat pitää tiedottaa. Tein samanlaisen operaation Arto Heimosen kohdalla”, Sarasvuo kertoo Kauppalehdelle.

Heimonen on Trainers’ Housen toimitusjohtaja.

”Kyseessä ei ole bonus vaan lahja. Ulkopuoliset voivat ihmetellä, ja sitä on hankala selittää. Mutta se on minun tapani toimia niiden ihmisten kanssa, joiden ansiosta minun on helpompi sietää itseäni ihmisenä ja jotka ovat tehneet minun kehitykselleni hyvää. Sekä Sakulla että Artolla on ollut tärkeä rooli kasvussani ihmisenä.”

Taustalla pohdintakävely Torreviejassa

Sarasvuon mukaan Keskitalo ei halunnut heti suoralta kädeltä ottaa vastaan osakkeiden lahjoitusta.

”Olimme viime vuoden viimeisenä päivänä Saku Keskitalon kanssa pitkällä pohdintakävelyllä Espanjan Torreviejassa, ja sen peripateettisen kävelyn päätteeksi kerroin, että haluan lahjoittaa hänelle 400 000 osaketta. Hän pyysi harkinta-aikaa lahjan vastaanottamisen suhteen, jotta voisi varmistaa että se on kaikkien työyhteisön jäsenten mielestä oikeudenmukaista", Sarasvuo kertoo.

”Hänestä ei ollut kuulunut mitään, ja nyt kun siitä vuodenvaihteen kävelystä on kulunut syntymättömän lapsen kohtuajan verran, muistutin Espanjassa edelleen olevaa Sakua lahjasta. Avoin ikkuna ennen Trainers’ Housen hiljaista aikaa on menossa pian kiinni, ja toivoin Sakulta kantaa lahjanottamiseen. Hän sanoi ottavansa sen kiitollisena vastaan.”