Finland

Jennifer Aniston pudotti painoaan 14 kiloa päästäkseen Frendeihin vuonna 1994 – nyt poptähti Cheryl sanoo suorat sanat tuon ajan hittidieetistä

Julkkisten mainostamiin hittidieetteihin suhtaudutaan nykyään kriittisemmin kuin aiempina vuosina.

Landmark Media / MV Photos

Poptähti Cheryl kritisoi Marie Claire -lehden haastattelussa Hollywood-tähti Jennifer Anistonin takavuosien hittidieettiä.

Toimittaja kysyy jutussa Cheryliltä, 37 vuotta, mikä on pahin terveys- tai fitnessbuumi, josta hän on innostunut.

Cheryl vastaa ensin, että jokainen niistä, mutta nostaa sitten esiin erityisesti Anistonin nimeen 90-luvulla liitetyn Atkinsin dieetin.

– Atkinsin dieetti oli pahin. Tein sen vuosia sitten, kun olin teini. Hurahdin siihen täysin. Jennifer Aniston suositteli sitä meille kaikille silloin, laulaja sanoo suoraan.

Cheryl sanoo ajattelevansa nykyään, että julkkisten suosittelemia fitness- ja dieettivinkkejä ei välttämättä kannata kopioida sellaisenaan omaan käyttöön.

–Nyt voin tutustua Jennifer Anistonin dieettiin ja treenaamistapaan ja sanoa, että kiitos, mutta ei kiitos. Että kiitos vinkistä, mutta tämä ei ole minua varten. Rakastan häntä silti.

Hänen oma paras vinkkinsä kehonhuoltoon on säännöllinen meditaatio.

Cherylin paras painonhallintavinkki on meditaatio.

Atkinsin dieetissä tavoitellaan ketoositilaa syömällä ensimmäisen kahden viikon aikana alle 20 grammaa hiilihydraatteja päivässä. Myös sen jälkeen hiilihydraatteja syödään vain hyvin niukasti. Ravintona käytetään pääasiassa rasvoja ja proteiineja.

Hiilihydraatteja ovat kaikki viljavalmisteet, kasvikset, marjat, palkokasvit ja hedelmät. THL:n julkaisemien suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan mukaan valtaosan päivittäisestä energiasta, eli noin 45–60 prosenttia, tulisi tulla hiilihydraateista.

Atkinsin dieettiä on tutkittu paljon vuosien varrella.

Esimerkiksi vuonna 2018 julkaistun tutkimuksen mukaan vähähiilihydraattinen ruokavalio, kuten karppaaminen tai Atkinsin dieetti, saattaa lyhentää eliniänodotusta jopa neljällä vuodella.

Sen sijaan kohtuullinen hiilihydraattien käyttö, tai lihan korvaaminen kasvispohjaisilla proteiineilla ja rasvoilla, on tuon tutkimuksen mukaan terveellistä.

Lue lisää: Wilma Ruohiston kolumni: Tervetuloa yhteiskuntaan, jossa voisit aina laihtua

Aniston, nykyään 52 vuotta, nousi kansainväliseksi megatähdeksi Frendit-sarjan myötä.

Sarja ilmestyi ensimmäisen kerran NBC-kanavalla vuonna 1994. Anistonin Rachel-roolihahmosta tuli nopeasti todellinen sen ajan kauneusesikuva. Fanit halusivat kopioida Anistonin hiustyylin, vaatteet ja vartalonmallin.

Aniston paljasti taannoin, että jo valmiiksi hoikan nuoren näyttelijän täytyi laihduttaa hurja määrä kiloja päästäkseen sarjaan. Hänen agenttinsa oli sanonut hänelle, että jos hän ei laihdu runsaasti, hän ei tule saamaan haluttua roolia.

Mirror-lehti kertoo vuonna 2019 julkaistussa jutussaan, että Aniston laihdutti Frendit-roolia varten siihen aikaan suositun Nutrisystem-dieetin avulla 14 kiloa.

Sittemmin Anistonista tuli julkisuudessa Atkinsin dieetin puolestapuhuja. Joidenkin väitteiden mukaan hän noudatti tiukkaa dieettiä jopa kymmenen vuotta elämästään.

Football news:

Zozulya moved to Fuenlabrada from Segunda. His transfer to Alcorcon was disrupted because of fans who called him a fascist
Spalletti on 3-0 with Bayern: Napoli is on the right track. The players have already exceeded my expectations
Kane wants to move to Man City with Grealish. He will soon discuss leaving with Tottenham
Real Madrid reported that Odriosola has contracted the coronavirus
Gasperini about Ilicic: He wants to find a team where he will achieve something more significant
Mbappe will not play in the match for the French Super Cup. The game will be held in Israel
Benfica introduced Yaremchuk. The forward of the national team of Ukraine moved from Gent