Finland

Johanna Harlin kertoo, miten hän valmistautui bikini fitness -kisoihin – noudatti tiukkaa dieettiä yli puoli vuotta

Renny Harlinin puoliso Johanna aloitti vaativan kisakuurin viime joulukuussa.

Johanna Harlin sijoittui kilpailussa kuudenneksi.

Elokuvaohjaaja Renny Harlinin kihlattu Johanna Harlin otti sunnuntaina osaa Turussa järjestettyyn Fitness Classic -tapahtumaan.

Harlinin laji on bikini fitness, jossa kilpailijoiden sarjat määrittyvät pituuden mukaan. Harlin kilpaili yli 169-senttisten naisten kategoriassa, joka on ylin pituusluokka. Hän sijoittui kilpailussa kuudenneksi.

Lue lisää: Katso kuvat! Renny Harlinin Johanna-rakas sädehti bikini fitness -kilpailuissa – sai mojovan suudelman kihlatultaan lavalla

IS tapasi Johanna Harlinin paikan päällä kilpailuissa. Bulgariasta Turkuun kilpailuja varten saapunut Johanna tunnustaa, että kevät on ollut varsin kiireinen.

– Jos olen ihan rehellinen, niin mä en ole ehtinyt ihan hirveästi miettiä mun dieettiä. Se on mennyt tosi hyvin tässä sivussa, hän aloittaa.

Harlinilla, 27, on merkittävä rooli Renny Harlinin paraikaa tekeillä olevassa Refuge-trillerissä. Kilpailuihin valmistautumisen ohella hän on siis tehnyt kahdentoista tunnin mittaisia työpäiviä puolisonsa elokuvan parissa.

– Olen joutunut keskittymään paljon isompiin asioihin eli mun vaativaan elokuvarooliin. Ollaan treenattu Rennyn kanssa tässä sivussa ja olen noudattanut mun ruokavaliota. Tässä elämänvaiheessa en ole pystynyt priorisoimaan ihan ykkösenä tätä (kisaa). Olen kuitenkin tehnyt kovasti töitä ja tehnyt parhaani.

Niin sanottu kisadieetti on olennainen osa fitness-kilpailuihin valmistautumista. Johanna kertoo aloittaneensa tiukan kisavalmistautumisen joulukuussa. Siitä lähtien hän on treenannut kuntosalilla noin 4–5 kertaa viikossa.

– Siihen päälle tehdään aerobista urheilua, kun ollaan dieetillä. Dieetillä vähennetään ruokamääriä ja lisätään kulutusta. Silloin yritetään saada rasvat pois ja saada lihakset esiin, Johanna selittää.

Johannan mukaan kova dieetti ei ollut hänelle ylitsepääsemättömän haasteellista.

– Se ei ole ollut vaikeaa, koska minulla on ollut niin kiire – en ole ehtinyt miettiä koko asiaa sen tarkemmin! Mulla on ollut valmiina mun ruoat ja olen noudattanut dieettiäni. Kuvauspäivinä treenataan aamulla salilla pari tuntia ja sitten mennään töihin.

Johanna Harlin on kilpaillut bikini fitneksen parissa kaksi kertaa aiemminkin. Vaikka hän tunnustautuu kilpailuhenkiseksi, oli hän tyytyväinen finaalipaikkaan ja kuudenteen sijaan. Johanna tunnustaa lajin myös muuttuneen sen jälkeen, kun hän kilpaili viimeisimmän kerran vuonna 2019.

– Aika lihaksikas ja kireä saa nykyään olla. Mä kun tulin tänne ja katsoin näitä tyttöjä, olin ihan että apua.

Kiitosta Johannalta satelee paitsi valmentaja Katarina Tunturille, myös Rennylle.

– Ei tästä olisi tullut mitään ilman Rennyä. Tämä pokaali on meidän yhteinen, Johanna hehkuttaa.

Johanna kertoo kilpailullisen urheilun ja bikini fitnessin olevan hänelle mukava harrastus vastapainona töiden tekemiselle. Sitä, aikooko hän kenties kilpailla vielä lajin parissa, hän ei vielä tiedä.

– Dieetti ei ole mikään sairaus tai elämää tärkeämpi asia, vaan pelkkä harrastus. Tämä on hyvän mielen palkinto sille, että on tehty kovaa duunia salilla. Rakastan esiintymistä ja musta oli ihanaa olla tuolla lavalla, Johanna säteilee.

Football news:

Van Dijk on the 1st match after injury: 285 days ago, my return began. The work continues
Director of Sassuolo: Locatelli wants to go to Juventus, but Torino need to negotiate with us
Pochettino did not think about leaving for Real Madrid or Tottenham: There was always clarity in relations with PSG
Diving into the Russian Cup: the Orthodox club from Domodedovo, Krasava and Kairat is one step away from the match with the RPL team
Man City will sell midfielder Ilic to Verona for 7.5 million euros. He spent a year on loan there
Roma and Genoa agreed on the lease of Shomurodov with a mandatory purchase for 17.5+2.5 million euros. The contract will be signed on Monday
Van Dijk played for Liverpool for the first time in 9 months