Töissä: Printtikuviot ja toimistomiljöö sopivat konsensus-käsityksen mukaan huonosti yhteen, pois lukien ranskalaisen Hermès-merkin painokuvioidut silkkisolmiot.

Näinä koronan kasualisoimina aikoina maltillinen printtipaita soveltuu myös duunikäyttöön kaikkialla siellä, missä mieheltä ei edellytetä tummaa pukua – siis miltei kaikkialla.

Silloin katseet kääntyvät Pirkanmaan talousalueelle, jossa nyttemmin jo ikonisen aseman saavuttanut retroverkkarivalmistaja Nousu ompelee alusta loppuun suomalaisia nostalgiavaatteita. Kevään uutuusmallistosta on kuitenkin pyyhitty menneiden vuosikymmenten pölyt päältä, ja lopputulemana saadaan muun muassa ajantasainen laivastonsininen college-paita. Sen miehustaan graafikko Päivi Luoma on sommitellut hillityn ja kauniin metsämaiseman.

Siinä punerva aurinko nousee tyylitellyn kuusimeren takaa valaisemaan pakkaspäiväämme. Sattuvasti Hehkuksi nimetty paita on ommeltu ekopuuvillasta ja kierrätyspolyesteristä, mutta vaatteen vastuullisuuttakin houkuttelevampi taitaa olla sen monikäyttöisyys ja käyttömukavuus.

Peilisalitanssiaisia lukuun ottamatta ei liene tilaisuutta, jossa harmainkaan mies ei hehkuisi Hehkuun pukeutuessaan.

Vapaalla: Mitchell & Ness. Hinta: Noin 50 euroa. Miksi: Printtisomistettu t-paita paranee mitä enemmän sitä käyttää ja pesee. Elämässä otetut osumat saavat näkyä. Muista: ”Teepparin” voimakasviestinen printti saa suunvuoron, kun ympärillä on rauhallista eli jalkaan viistaskut ja eleettömät sneakerit, ja snäppärikin saa olla yksinkertainen.Kuva: Tommi Aitio

Vapaalla: Printtivaatteiden makeinta ydinmehua edustavat kantaaottavat tai jopa provokatiiviset painokuviot simppelin valkoisen t-paidan rintamuksessa.

Mitchell & Nessin tapauksessa provokaatio ulottuu myös selkäpuolelle, sillä The Answer -paidan painopinta-ala on hyödynnetty niskastakin.

Kunnianosoituksen kohteena on korislegenda Allen Iverson, jota voi pitää paitsi lajin kiistattomana suurmiehenä myös yhtenä NBA-mytologian ristiriitaisimpana karaktäärinä. Paidan julistama kysymysmerkki on myös vastaus, sillä Iversonin lempinimi oli The Answer, ja hän toden totta oli oikea vastaus kaikkiin vuosituhannen vaihteen olennaisiin kysymyksiin koripalloilussa.

Iverson pisti luistimille itsensä Michael Jordanin ja painoi palloa röyhkeästi alaspäin vaikka oli korkeintaan 180 senttiä sulka päässä. Mitchell & Nessin paidan printissä Iverson operoi yliopistonsa Georgetownin riveissä.

Tiedustelut: Mitchell & Ness / mitchellandness.com; Nousu / 010 574 9010

Lue seuraavaksi: