”Nyt on paras hillavuosi, mitä minä muistan”, hehkuttaa Sipilä. JUHA RAHKONEN, Juha Sipilän Facebook

Juha Sipilä kertoo Facebook - päivityksessään viihtyneensä metsässä viisi tuntia hilloja poimien . Saaliiksi entinen pääministeri onkin saanut reilun ämpärillisen kypsiä, kauniin oransseja lakkoja . Saalis komeilee vihreässä ämpärissä, jota koristaa valtiovarainministeri Matti Vanhasen kasvot .

– Nyt on paras hillavuosi, mitä minä muistan . Hakekaa ihmeessä hyvä tavara pois soilta, Sipilä kirjoittaa Facebook - sivuillaan .

Kaikkien aikojen hillakesä?

Sipilälle ja muille marjanpoimijoille onkin luvassa lisää hyviä uutisia : hillakesästä näyttäisi tulevan erinomainen . Kasveissa on ollut paljon kukkia ja ensimmäiset raakilehavainnotkin kertovat runsaasta sadosta .

– Kukinta on ollut pääosin keskinkertaista runsaampaa, monissa paikoissa jopa erittäin runsasta, Luonnonvarakeskuksen ( Luke ) erikoistutkija Rainer Peltola kertoi Iltalehdelle .

Peltolan mukaan kevät ja alkukesä ovat olleet hillalle suotuisat .

– Lämpöä on piisannut, ei ole satanut ja on ollut aika tyyntä . Lentokelit hillan pölyttäjille ovat olleet aika hyvät, Peltola kertoo .

Peltola kertoo, että kultaisen säännön mukaan hilla on ”kuusi viikkoa kukasta kypsää” . Eteläisimmät kukintahavainnot Itä - Suomessa on tehty hieman ennen kesäkuun puoliväliä .

– Eiköhän heinäkuun puolestavälistä päästä hillanpoimintaan, Peltola arvioi .