Listauksen kärjestä löytyy tuttuja teknologiayrityksiä. Google on sijalla kaksi, Alibaba seitsemäntenä, Microsoft 13:ntena, Amazon 18:ntena ja Salesforce 21:ntena.

42. sijalla on suomalainen it-palvelutalo Vincit.

"Kun Vincit perustettiin, 13 vuotta sitten, alusta asti yhtenä johtoajatuksena oli olla paras mahdollinen työpaikka huipputyypeille. Aikaisemmin meidät on palkittu Suomen ja Euroopan parhaana työpaikkana ja nyt sen päälle tulee tämä maailmanlaajuinen huomionosoitus. Uskon, että tämä osoittaa, että olemme oikealla polulla vaaliessamme yhteisöohjautuvaa ja yksilön tarpeet huomioivaa työkulttuuria sekä pitämällä erittäin korkeaa rimaa rekrytoinneissa. En voisi olla ylpeämpi ihmisistämme ja vaativista asiakkaistamme”, toteaa Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen tiedotteessa.

”Fast Companyn julkistama lista on kansainvälisesti merkittävä johtamisen ja työkulttuurin tunnustus. Jo usean vuoden ajan listalle pääseminen on ollut yksi asettamistani tavoitteista. Olen suunnattoman ylpeä koko Vincitin tiimistä, tavoitteemme toteutui ennakoitua nopeammin”, komppaa Vincit Californian toimitusjohtaja VIlle Houttu.

Vincitin valintaa perustellaan listauksessa yrityksen luomalla laas-työkalulla (leadership as a service), jonka todetaan ”tarjoavan reaaliaikaista analytiikkaa” sekä ”tukevan matalaa organisaatiorakennetta”.

Hakijoita listalle oli Fast Companyn mukaan kaikkiaan 865. Hakemuksissa yhtiöt vastasivat neljään kysymykseen, jotka liittyivät innovaatioinvestointeihin sekä sisäisiin prosesseihin. Tämän jälkeen hakemuksia kahlasivat läpi Fast Companyn toimitus, Accenturen tutkijat sekä muutama ulkopuolinen tuomari.

Aivan Vincitin perästä löytyy listauksen toinen suomalaisyritys. Tamperelainen puhelinkoppeja ja äänieristettyjä työtiloja valmistava Framery ylsi listan sijalle 46.