Mies kiirehti auttamaan Hanoissa 12. kerroksesta putoamassa olevaa lasta. Kuvituskuva. EPA

Vietnamin pääkaupunki Hanoissa lähettinä työskentelevän 31-vuotiaan Nguyen Ngoc Manhin työpäivä muuttui kertaheitolla, kun hän autossa istuessaan havahtui ulkoa kantautuvaan lapsen itkuun. Aluksi hän kuvitteli sen johtuvan vain tuntemattoman lapsen kiukkukohtauksesta.

Seuraavaksi Manh kuitenkin kuuli hätääntynyttä naisen huutoa. Hän pisti päänsä ulos auton ikkunasta katsoakseen, mistä itku ja huudot ovat peräisin.

Kyseessä oli raivokohtausta huomattavasti kammottavampi tilanne, sillä Manh näki kaksivuotiaan tytön päässeen kerrostalon 12. kerroksessa sijainneen parvekkeen kaiteen toiselle puolelle, josta tämä oli putoamassa hetkenä minä hyvänsä.

Manh hyppäsi välittömästi autostaan ja kiipesi läheiselle katokselle ollakseen lähempänä väistämättä putoavaa tyttöä. Twitteriin ladatulla videolla lapsen nähdään pitävän hetken kiinni parvekkeen reunasta mutta menettävän sitten otteensa.

Videopalvelu YouTubeen ladatulla videolla miehen nähdään liukastelevan kaltevalla katolla samalla, kun lapsi tippuu rajun näköisesti hänen viereensä.

The Guardianin mukaan mies kertoo tytön pudonneen syliinsä, mutta YouTube-videolla nähdään Manhin saavan kätensä lapsen sekä katoksen väliin, mikä on todennäköisesti pehmentänyt törmäystä.

– Näin hänen suustaan vuotavan verta, joten olin todella peloissani. Yritin lohduttaa häntä parhaani mukaan, Manh kertoo.

Lopulta Manh nappasi tytön syliinsä ja kuljetti tämän turvallisesti katolta alas, jossa apuvoimat auttoivat sekä miehen että lapsen sairaalaan. Hänen toimintansa saattoikin pelastaa lapsen hengen, tai ainakin säästää hänet vakavammilta vammoilta.

Paikalliset lehdet nimesivät miehen supersankariksi, ja myös Vietnamin pääministeri Nguyen Xuan Phuc kiirehti kiittämään Manhia nopeasta, rohkeasta sekä vastuullisesta toiminnasta.

– Liikutuin lukiessani tapahtuneesta, Vietnam Times kertoo pääministerin sanoneen.

The Guardianin sekä Vietnam Timesin mukaan lapsi loukkasi onnettomuudessa lonkkansa, mutta säästyi kuin ihmeen kaupalla vakavammilta vammoilta. Manh itse reväytti kätensä.