Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Karu totuus pikku­joulu­illan korona­tartuntojen määrästä alkaa selvitä Norjassa

Oslossa järjestettyihin firman pikkujouluihin liittyviä koronatartuntoja on nyt noin sata, joista ainakin puolet on erittäin todennäköisesti omikronvirusmuunnoksen aiheuttamia.

Firman pikkujouluista Oslossa koronatartunnan saaneita vahvistetaan olevan nyt 90–100 henkilöä. Aiemmin tartunnan saaneita kerrottiin olevan 60.

Nyt ilmi tulleet 30 tartunnan saanutta henkilöä eivät olleet samoilla pikkujouluillallisilla, joista aiemmat tartunnat ovat peräisin, vaan he ovat saaneet tartunnan pikkujoulujen jatkoilta baarista.

Varmistuneita omikronmuunnostartuntoja on nyt 17, mutta lisää uskotaan tulevan.

– Noin puolella (sadasta) on "todennäköinen omikron" näytteiden seulonnan jälkeen, lopuista odotamme selvitystä, kommentoi oslolaisen Frognerin kaupunginosan terveyspalvelujen avustava ylilääkäri Tine Ravlo norjalaislehti VG:lle.

Kyseisten pikkujoulutartuntojen katsotaan olevan suurin omikronlinko Pohjoismaissa tähän mennessä.

Norjalaislehti VG kertoo, että tartunnan saaneet ovat rokotettuja aikuisia. Pikkujouluihin otti osaa myös ainakin yksi Etelä-Afrikasta firman Kapkaupungin-toimistolta hiljattain saapunut ihminen.

Pikkujouluihin otti osaa yhteensä 120 ihmistä. Illalliselle osallistuneet asuvat Oslossa ja useissa kunnissa sen ympärillä.

Ravlo kertoi aiemmin, että valtaosalla koronatartunnan saaneista on oireita, mutta he voivat kohtalaisen hyvin. Yleisinä oireina oli kurkkukipua ja kuumetta.

Lue lisää: Pikkujouluista muodostui omikron­linko Norjassa – lääkäriltä helpottava tieto oireista

Kaikki testatut ovat karanteenissa ja tartuntaketjuja jäljitetään.

Scatec-yrityksen pikkujouluillallinen järjestettiin perjantaina pääkaupungissa Oslossa keskustan tuntumassa Aker Bryggen alueella sijaitsevassa ravintolassa. Yritys valmistaa ja hallinnoi aurinkopaneeleita ja sillä on liiketoimintaa myös Etelä-Afrikassa, kertoo norjalainen uutissivusto E24.