Tammikuussa 1979 tapahtunut 16-vuotiaan Kim Bryantin katoaminen on todennäköisesti selvitetty, Las Vegasin poliisi kertoi maanantaina yhdysvaltalaismedian mukaan.

Bryant siepattiin keskellä päivää nakkikioskin edustalta, joka sijaitsi hänen kouluaan vastapäätä. Helmikuussa hänet viimein löydettiin erämaasta kuolleena. Tytölle oli tehty julmaa seksuaalista väkivaltaa.

Tapausta tutkittiin vuosikymmeniä ja epäiltyjäkin oli, mutta tekijää ei löydetty. Vuonna 2008 viranomaiset yrittivät ratkaista tapausta DNA:n perusteella, mutta tekniikka ei vielä tuolloin ollut riittävän hyvää eikä osumia saatu.

Tänä vuonna näyte lähetettiin texasilaiselle Othram-yhtiölle, joka on erikoistunut DNA:n sekvensointiin. Yhtiö loi ruumiista otetun siemennesteen pohjalta geeniprofiilin, jota verrattiin useisiin viranomaisten ja kaupallisten ylläpitämiin DNA-tietokantoihin. Sitä kautta viranomaiset löysivät epäillyn sukuun kuuluvan henkilön, joka suostui oman näytteensä antamalla vahvistamaan kytköksen.

Poliisin mukaan tekohetkellä 19-vuotias Johnny Blake Peterson oli raiskausmurhan ja sieppauksen takana. Hän kuoli vuonna 1993.

Othramin työn avulla Las Vegasin poliisi sai heinäkuussa selvitettyä 14-vuotiaan Stephanie Isaacsonin murhan. Hänet siepattiin, hakattiin, raiskattiin ja kuristettiin kuoliaaksi vuonna 1989. Tekijäksi nimetty Darren R. Marchant riisti oman henkensä vuonna 1995. Hän oli pääepäilty vuonna 1986 tapahtuneessa kuristamalla tehdyssä murhassa, mutta todisteet eivät riittäneet. Tässä tutkinnassa DNA-tunnistus saatiin suoraan Marchantin omasta näytteestä.

Bryant valittiin seuraavaksi selvitettäväksi, koska tapaus oli niin samankaltainen Isaacsonin kanssa.