Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kehitysvammainen asiakas kauhistui taksimiehen törkeästä pyynnöstä

”Kuski ei ole päästään terve”.

Helsingin hovioikeus ei muuttanut taksimiehen saamaa tuomiota. Kuva:  Markku Ulander / Lehtikuva

Kehitysvammaista asiakastaan kesken automatkan ahdistelleen taksimiehen 7 kuukauden ehdollinen vankeustuomio pysyi ennallaan Helsingin hovioikeudessa.

Taksimies vaati hovioikeudessa syytteensä hylkäämistä, mutta oikeuden mukaan siihen ei ollut perusteita. Mies syyllistyi pakottamiseen seksuaaliseen tekoon Helsingissä helmikuussa 2019.

Taksimiehen piti kuljettaa Downin oireyhtymästä ja älyllisestä kehitysvammaisuudesta kärsinyt asiakas toimintakeskuksesta kotiinsa.

Asiakas hyppäsi auton etupenkille ja näki välittömästi, että miehen housujen vetoketju oli auki. Housuista pilkotti erektiossa ollut siitin, ja mies pakotti asiakkaan koskemaan siihen.

Taksimies myös käski asiakasta laittamaan siittimen takaisin housujen sisälle sekä vetoketjun kiinni. Asiakas ei kuitenkaan onnistunut tässä, koska siitin oli niin iso. Lopulta mies laittoi itse vetoketjun kiinni. Mies myös kuljetti asiakkaan perille ja saattoi tämän kotiovelle.

Seksuaalisesti kokematon asiakas koki tilanteen kauheaksi ja häntä pelotti. Asiakas käytti miehestä termiä ”sikakuski”.

– Kuski ei ole päästään terve, asiakas kertoi viranomaisille.

Asiakas kirjoitti tapahtumista lapulle, jonka hän näytti välittömästi kotiinsa päästyään äidilleen. Hän kertoi myös äidilleen, että siittimen koskemisen jälkeen käsi haisi pahalle.

Tämä oli seikka, joka vakuutti myös äidin tarinan paikkaansa pitävyydestä. Hänen lapsensa oli nimittäin hyvin tarkka hajuista, eikä sen vuoksi suostunut normaalisti kättelemään ketään, koska ei tykännyt käteen jäävästä hajusta.

Äiti ilmoitti asiasta heti muun muassa poliisille, ja taksimies haettiin vielä samana iltana kotoaan testeihin.

Oikeus piti asiakkaan kertomuksia luotettavina ja todenmukaisina. Erityisesti oikeus kiinnitti huomiota siihen, että kertomus oli yksityiskohtaisempi verrattuna miehen väitteisiin. Oikeuden mukaan ei tullut myöskään ilmi, että asiakas olisi keksinyt tai kuvitellut tapahtumia jälkikäteen.

– Käräjäoikeus (...) kiinnittää huomiota siihen, että (miehen) kertomus on ollut tapahtumien kulun suhteen jokseenkin niukka, eikä se selitä sitä, miten asianomistaja on osannut kertoa tapahtumaan liittyvistä yksityiskohdista, kuten isosta peniksestä, penikseen koskemisesta, peniksessä olleesta nesteestä ja käteen jääneestä hajusta, oikeus kirjoitti.

Mies joutuu maksamaan uhrille 2 000 euron kärsimyskorvaukset sekä tämän yli 3 700 euron oikeudenkäyntikulut.

Helsingin hovioikeuden maanantaina antama tuomio ei ole lainvoimainen.