Finland

Kehonkielen asiantuntija kiinnitti huomiota Niinistön olemukseen, kun Trumpin kierrokset nousivat – ”Hän oli äärettömän tyylikäs”

ISTV:n studiossa kehon­kielivalmentaja ja tietokirjailija Sami Sallinen analysoi molempien olemuksia.

– Trump kääntyi kiinnostuneen oloisena kohti Niinistöä, kun tämä kuvaili Yhdysvaltain demokratiaa hienoksi.

– Kun Niinistö jatkoi muista aiheista, Trump naputteli sormillaan puhujanpönttöä ja korjaili välillä pukuaan. Tämä viittaa siihen, että hän olisi vähän pitkästynyt.


Sallinen huomasi, että Niinistö käänsi päätään toistuvasti Trumpin suuntaan tämän puhuessa.

– Se on kohtelias ele.

Niinistö sanoi, että Yhdysvallat näyttäisi tukevan ajatusta siitä, että muovin poistaminen merestä on Arktisen neuvoston asia.

– Trump kuunteli tässä kohtaa keskittyneesti. Nyökyttely on palkitseva ele. Ainakin Trump haluaa näyttää, että ”arvostan mielipidettäsi”, Sallinen analysoi.

Niinistö sanoi toivovansa, että Yhdysvallat keskittyy ainakin mustan hiilen vähentämiseen. Sallisen mielestä Suomen presidentti esiintyi tiedotustilaisuudessa hyvin edukseen.

– Sauli Niinistö piti hyvin paketin kasassa. Välillä hän yritti saada puheenvuoron. Olisi selvästi ollut sanottavaa, mutta hän ei saa suunvuoroa.


Trump ohjasi mediaa esittämään kysymyksiä myös Niinistölle, mutta lähes kaikkia toimittajia kiinnosti ainoastaan Trumpin ympärillä pyörivä poliittinen kohu ja demokraattipuolueen masinoima virkasyytetutkinta.

Trump asteli lehdistötilaisuuteen huomattavan rauhallisena, kun vertaa aikaisemmin päivällä Oval Officessa kuultuun purkaukseen tutkinnasta, demokraateista ja lehdistöstä. Presidentin kierrokset kuitenkin nousivat tiedotustilaisuuden loppua kohden Niinistön pysyessä tasaisen viilipyttymäisenä.

– Niinistö laski sykettä. Hän oli äärettömän tyylikäs. Hänellä oli rento asento koko ajan hässäkästä huolimatta, Sallinen näkee.

– Trumpin kroppa jäykkä kertoi hermostumisesta. Niinistö oli rennon presidentillinen verrattuna Trumpiin.


Kun Niinistö kiitti Trumpia vierailun järjestämisestä, USA:n presidentti kääntyi kokonaan kohti Niinistöä.

– Trump käänsi koko kropan, vaikka olisi riittänyt pelkkä pään kääntäminen. Se oli kohteliasta.

Sallinen kertoo, että Pohjois-Euroopassa keskustelukumppania yleensä ohjataan kädellä ja koskettaminen on merkki läheisistä suhteista.

– Trump kosketti Niinistöä olkapäälle tiedostustilaisuudessa, kun he olivat lähekkäin. Kaikki viittasi siihen, että heillä on välit kunnossa.

Trump pyysi Yhdysvaltojen Suomen-suurlähettilään Robert Pencen median eteen tiedotus­tilaisuuden loppupuolella. Niinistön yrittäessä kätellä Penceä, Trump jäi vahingossa väliin, mutta kuittasi tilanteen ”niiauksella” ja silmäniskulla.

– Trump ymmärsi siirtyä, ja homma meni vähän huumorin puolelle. Aika luottavainen hän oli ympäristöönsä, kun uskalsi tehdä tuollaisen liikkeen. Tämäkin kertoo, että he ovat selvästi hyvissä väleissä Niinistön kanssa.


Sosiaalisessa mediassa levisi pitkin iltaa – ja USA:n päivää – kuvia presidentti Sauli Niinistön ilmeistä, kun tämä kuunteli vierestä Trumpin mesoamista Oval Officessa ennen kahdenvälisiä keskusteluita.

Hashtag #presidentoffinland trendasi nopeasti Twitterissä maailmanlaajuisesti ja nousi seitsemänneksi. Kehon­kielivalmentaja Sallinen analysoi Niinistön ilmeitä uutiskuvista.

– Aika muikea ilme, Niinistö vähän nostelee kulmakarvoja ylöspäin. Hämmästyksen sijasta tämä viittaa siihen, että ihmetystä on ilmassa.

Jossain vaiheessa presidentti vaikutti Sallisen mukaan jo kyllästyvän.

– Huulten katoaminen on selkeä merkki siitä, että presidentti Niinistö ei viihdy tilanteessa. Myös silmien välin rypistyminen kuvaa epämiellyttävyyden tunnetta.


Tapaamisen alussa oli jopa hilpeitä hetkiä.

– Suomi on iloinen maa ja hän on iloinen johtaja, Trump sanoi ja läimäytti Niinistöä toverillisesti polvelle.

– Aika kaverillinen, mutta tässä yhteydessä tyypillisen isällinen ele, Sallinen näkee.


– Voisi kuvitella, että jos ei olisi hirveän läheiset välit ja lehdistökin on paikalla, niin voisi olla tarkoitus näyttää kuka on isäntä. Hänen talonsahan se on – ainakin toistaiseksi, Sallinen nauraa.

Football news:

Werner goes to Chelsea: Liverpool clearly explained the refusal to Klopp, and Granovskaya pulled off the transfer online
Toni Kroos: in Spain, when I come to the meeting three minutes before the start, I will be the first, in Germany-the last
The homes of Benfica players were threatened after the attack on the club bus
Have you seen the Loco gun? The ball comes out of it with the same sound as when you hit it, but there is no impact! How so?
Chelsea have agreed to transfer Werner for 60 million euros
Ronaldo dressed up as Aladdin, Georgina as a Power Ranger for the children's birthday
During a 6-hour shift, you can't drink, eat, or go to the toilet. Two monologues from the RPL about doctors who are fighting the virus