Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Keskusvaali­lautakunta etsii näitä äänestäjiä Ähtärissä – Äänet hylätään, jos heitä ei tavoiteta ajoissa

Ähtärin keskusvaalilautakunta on hylännyt eduskuntavaalien ennakkoääniä siksi, että lähetekirjeestä on puuttunut äänestäjän allekirjoitus.

Ähtärin keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Johanna Kankaanpää on keskustan Ähtärin kuntayhdistys ry:n puheenjohtaja. Kankaanpään mukaan kyse on yksittäisistä hylätyistä ennakkoäänistä.

– Tämä kuuluu virhemarginaaliin ja vaaleihin. Yhteensä 2015 vaalilippua lähetettiin. Niistä kahdeksan oli semmoista, joita ei voitu ottaa huomioon syystä tai toisesta, Kankaanpää kertoo.

Hän ei osaa sanoa, että mistä joidenkin allekirjoitusten puuttuminen johtuu.

– Joka vaalissa on aina muutama ennakkoääni, josta puuttuu joku nimi tai molemmat. Tarkoitushakuista ei ole mikään. Se on ihan selvä. Ne on vahinkoja, joita sattuu kun ihmiset tekevät asioita, Kankaanpää lausuu.

”Koetetaan tavoittaa”

Keskusvaalilautakunta yrittää Kankaanpään mukaan tavoittaa allekirjoituksen puuttumisen vuoksi hylättyjen äänien antajia.

– Jos se on mahdollista, niin heidät koetetaan tavoittaa, Kankaanpää vakuuttaa.

Äänestäjien tavoittaminen on keskusvaalilautakunnan virkailijoiden tehtävä.

– Mikäli he haluavat käydä uudestaan äänestämässä, niin he saavat toimia niin. Aina on tavoitteena, että jos ääni voidaan hyväksyä, niin se hyväksytään, Kankaanpää sanoo.

Kritiikkiä

Ähtärissä äänestäneiden lähetekirjeistä puuttuvista allekirjoituksista Iltalehdelle vinkannut Erja Gadd on Ähtärin kaupunginvaltuuston perussuomalainen jäsen. Hän syyttää virheestä vaalivirkailijoita.

– Tiedän muutamia, joilta ei ole pyydetty allekirjoitusta. Minusta on järkyttävää, miten näin voidaan tehdä. Se ei ole äänestäjän vaan vaalivirkailijan vika. Olisi voinut pyytää äänestäjiä uudelleen äänestämään, Gadd sanoo.