Kiinalaisen Maxus-automerkin tuonti Suomeen alkoi tänä vuonna kolmella täyssähkömallilla, tila-auto Euniq MPV:llä sekä e-Deliver 3 ja e-Deliver 9 -pakettiautoilla.

Maxuksen valmistaja on SAIC Motor, joka on Kiinan suurin ja maailman viidenneksi suurin autonvalmistaja noin kuuden miljoonan auton vuosituotannollaan.

Automalleja SAICilla riittää, ja vuoden loppupuolella Suomessa esitellään täyssähköinen katumaasturi, Maxus Euniq 6. Se on nähtävillä Auto 2021-tapahtumassa marraskuussa.

Euniq 6 julkistettiin vastikään Shanghain automessuilla. Suomeen tuotavan malliversion tiedot ovat maahantuojan mukaan vasta alustavia, mutta niistä saa jo vähän osviittaa siitä, millainen auto on odotettavissa.

Kyseessä on keskikokoinen katumaasturi, jonka pituus on 4735 milliä, leveys 1860 milliä ja korkeus 1736 milliä. Euniq 6 on etuvetoinen, moottorin teho on 177 hevosvoimaa ja vääntö 310 newtonmetriä. Akun kapasiteetti on 70 kilowattituntia. Pikalatausaika 30 prosentin varauksesta 80 prosenttiin on puolisen tuntia, hidaslataus vie aikaa puoli vuorokautta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Maxus T90.

Maxus esitteli Shanghaissa myös T90:n, joka on täyssähköinen lava-auto. Pohjoismaihin se aiotaan lanseerata ensi vuonna.

Autojen lisäksi Maxus esitteli messuilla myös uuden täyssähköisen MIFA-alustan. Lyhenne tulee sanoista Maxus Intelligent Flexible Architecture. MIFA on vakioalusta, jota voidaan käyttää Maxuksen automalleissa. Näytillä oli ensimmäinen uuteen alustaan perusta konseptiauto.

Lue myös: Ensimmäinen kiinalainen automerkki Suomeen – Tila-auto ja pakettiauto ovat jo täällä, katumaasturi tulossa loppuvuodesta