Finland

Klassikkoresepti | Rapeakuoriset kalapuikot on helppo tehdä itsekin – Yksi työvaihe takaa onnistuneen lopputuloksen

Rapeakuoriset kalapuikot on helppo tehdä itsekin – Yksi työvaihe takaa onnistuneen lopputuloksen

Tuoreesta kalasta tehdyt kalapuikot valmistuvat vikkelästi. Rapean kuoren takaavat karkeat korppujauhot ja tuplaleivitys.

Rapeat kalapuikot valmistuvat alle puolessa tunnissa.­

Kalapuikot kermaviilikastikkeen kera – se jos mikä kuuluu kotiruokien klassikoihin.

Nälässä ja kiireessä pakastekalapuikkojen sujauttaminen uuniin voi tuntua houkuttelevammalta kuin kalapuikkojen tekeminen itse alusta lähtien, mutta kalapuikkojen tekeminen on lopulta helppoa. Kotitekoiset, tuoreesta kalasta tehdyt kalapuikot voittavat einesversiot mennen tullen, ja ne valmistuvat alle puolessa tunnissa.

Valitse kalatiskiltä vaaleaa kalaa, esimerkiksi paksuja kuhafileitä, haukea tai turskaa. WWF:n kalaoppaassa hauki on merkitty vihreällä eli sen syöminen on ekologisesti kestävää. WWF:n mukaan turskaa ja kuhaa ostaessa vastuullisimmat valinnat ovat MSC-merkityt turska ja kuha sekä Suomenlahdelta ja Suomen sisävesistä pyydetty sekä kiertovesijärjestelmässä kasvatettu kuha.

Oheisessa reseptissä kalapuikot tehdään isoista kuhafileistä. Rapean ja ilmavan kuorrutuksen salaisuus on tuplaleivitys. Menetelmä on tuttu wieninleikkeistä. Kalapalat pyöräytetään ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa.

Paras valinta kuorrutukseen on karkea korppujauho, kuten japanilainen pankojauho. Karkealla korppujauholla leivityksestä tulee erityisen rapea, sillä karkea pankojauho ei ime rasvaa yhtä ahnaasti kuin hienompijakoiset jauhot. Pankojauhoa myydään isoissa marketeissa, mutta voit tehdä korppujauhon itsekin. Tarvitset vain kuivahtanutta leipää, jonka voi surauttaa muruiksi vaikkapa sauvasekoittimen kulhossa tai tehosekoittimella.

Jos haluat oikein maukkaan version kalapuikoista, voit lisätä karkeiden korppujauhojen joukkoon myös raastettua parmesaania.

Kalapuikot paistetaan paistinpannussa runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika on noin 2–3 minuuttia molemmin puolin, riippuen kalapalojen paksuudesta.

Tarjoa kalapuikkojen lisukkeena esimerkiksi uunissa paahdettuja veneperunoita tai muusia. Äläkä unohda kastiketta: kalapuikkojen seuraksi sopii niin kermaviili- kuin tartarkastikekin. Yksinkertaisimmillaan kermaviilin mausteeksi riittävät tilli, sitruunamehu sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Tässä reseptissä kalapuikkojen kaveriksi tehdään helppo tilli-jogurttikastike.

Resepti on ilmestynyt Glorian ruoka & viinissä 2/2015.

Football news:

Lazio may sell Alberto due to criticism of the club. Juve, Inter and Everton are Interested in the midfielder
Messi is getting old. Barcelona must think about the future. That’O suggested Catalans sign Mbappe and Mukoko
Hans-Dieter flick: it can be very uncomfortable To play against Salzburg
Pep Guardiola: The people of football are lucky, we can do our job. How many places have closed and will never open again?
Ferencvaros defender: Ronaldo waved me off when I asked for his shirt. Maybe it's because he didn't score for us
Klopp on firmino: the Team is an orchestra, and Bobby plays 12 instruments in It. He is important to us
Antonio Conte: I Don't think Real Madrid can cry about their losses. It's funny that the media write about their problems with the squad