Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Koiravanhuksen jokainen askel tuotti sille tuskaa – omistaja potki eteenpäin

64-vuotias espoolaisnainen lenkitti vanhaa, huonosti liikkuvaa koiraansa. Koira oli 14-vuotias, nivelrikkoinen uros. Sen askellus oli tuskallista ja vaikeaa.

Siitä huolimatta nainen oli koiraa ulkoiluttaessaan useita kertoja vetänyt sitä hihnasta niin, että koira oli raahautunut hänen perässään. Hän oli myös nostanut koiraa hihnasta ilmaan. Lisäksi hän oli lyönyt koiraansa remmillä selkään sekä potkinut sitä takapäähän, jotta se liikkuisi eteenpäin.

Syytteenmukainen menettely kesti haastehakemuksen teonkuvauksen mukaan muutaman kuukauden ajan, marraskuun alusta 2020 tammikuun loppuun 2021.

Syyttäjä vaati naiselle rangaistusta eläinsuojelurikoksesta Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Hän vaati naiselle eläintenpitokieltoa.

Kyseinen koira oli ennen tätä jo määrätty eläinsuojelutarkastuksessa lopetettavaksi. Asiassa oli siis enää kyse naisen mahdollisista tulevista lemmikeistä.

Jokainen askel tuotti tuskaa

Naisen mukaan hän oli vetänyt koiraa perässään vain 2-3 metriä, jotta se lähtisi kävelemään. Hän kiisti koiran lyömisen remmillä, potkimisen tai hihnasta nostamisen.

Koiranomistajan kertoma ei saanut tukea silminnäkijöiltä. Erään todistajan mukaan nainen oli vetänyt koiraa perässään sekä hiekkatiellä että asfaltilla yhteensä noin 300 metrin matkan ja potkinut koiraansa sivulle sekä taakse. Potkut eivät olleet erityisen voimakkaita.

Toinen todistaja kertoi nähneensä parin kuukauden ajan ainakin 5-6 kertaa naisen vetämässä huonosti kävelevää koiraansa. Koiran takajalat toimivat huonosti ja sitä vedettiin, kun se pysähtyi. Kun se kaatui, omistaja nykäisi sen hihnasta takaisin pystyyn. Potkaisun hän oli nähnyt kerran.

Todistajan mukaan koira oli inissyt ja vaikuttanut kivuliaalta.

Eläinsuojelutarkastuksessa helmikuussa 2021 todettiin, että koiralla oli todettu nivelrikko muutama vuosi aiemmin. Sen jokainen askel teki kipeää ja aiheutti sille tarpeetonta tuskaa. Koira määrättiin lopetettavaksi heti seuraavana päivänä tarkastuksesta.

Oikeus piti todistajien kertomuksia yksityiskohtaisina ja johdonmukaisina. Yhdenmukaisten kertomusten sekä eläinsuojelutarkastuksen päätöksen perusteella se katsoi toteen näytetyksi, että koiran omistaja on syyllistynyt eläinsuojelurikokseen ja 40 päiväsakon sakkorangaistukseen, joka tekee hänen tuloillaan 1040 euroa. Lisäksi hänet määrättiin neljän vuoden eläintenpitokieltoon.

Kielto koskee koiria.