Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Koirille tehdään peli­konsolia – tältä se näyttää

Joipawin erikoinen tuote on vielä toistaiseksi prototyyppi.

Joipaw ei ole kertonut koirille tekeillä olevansa pelilaitteen hinta-arviota tai edes julkaisuikkunaa. Kuva:  Joipaw, Marliese Streefland / Unsplash

Brittiläinen startup-yritys Joipaw kehittää parhaillaan koirille tarkoitettu videopeliä ja siihen liittyvää pelilaitepakettia, uutisoi Axios.

Laitepaketilla tarkoitetaan tässä yhteydessä korkeussäädettävää telinettä, jossa on koiranherkkuautomaatti sekä syljen kestävä kosketusnäyttö. Laitteelle on toistaiseksi kehitetty kaksi peliä.

Ensimmäisessä koiran pitää tökkiä ruudulle koloista ilmestyviä myyriä. Toisessa koiran pitää tökkäistä kahdesta kuvasta sitä, jossa on enemmän kuplia. Koiran onnistuessa laite palkitsee sen herkulla.

Yhtiö ei ole antanut tuotteelle arviota julkaisun ajankohdasta tai laitteen hinnasta.

Yrityksen toisen perustajan Dersim Avdarin mukaan vaikeinta on ollut saada koirat innostumaan pelaamisesta ilman maapähkinävoita. Hänen mukaansa koirat ovat kuitenkin innostuneet, kun ovat tajunneet idean.

Joipawin sivuilla kerrotaan idean laitteesta syntyneen omasta tarpeesta. Avdarilla on kumppaninsa kanssa Kawet-niminen koira, jolle haluttiin tarjota aktiivista tekemistä, kun koira on yksin kotona.

Idea on tarjota itsenäistä, fyysistä ja mentaalista harjoittelua koiralle herkkujen kera. Avdar muistuttaa kuitenkin, ettei pelin idea ole tarkoitus korvata koiran kanssa vietettyä laatuaikaa.

Avdar toivoo tiiminsä kanssa pelien vaikuttavan koiran viihtyvyyden lisäksi niiden aivoihin. Moni vanhempi koira kärsii dementiasta, johon nopeatempoisten ja ajattelua vaativien pelien on todettu auttavan ihmisillä. Koirien osalta ei ole vielä tutkimustietoa.

Markkinoilla on jo erilaisia koiran aktivointileluja, jotka toimivat ilman sähköä ja maksavat varmasti vain murto-osan Joipawin joskus myyntiin tulevasta pelilaitteesta. Joipawin tarjoaman datan avulla voi kuitenkin seurata, miten oma kullannuppu pelailee päivän mittaan yksin ollessaan.