Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Koko maa peittyy lumeen lähipäivinä – etelässä tupruttaa paikoin yli 20 senttimetriä

Suomen yllä liikkuu matalapaineita, ja sää on epävakaista. Ajokeli on tällä hetkellä huono pohjoisessa, itsenäisyyspäivänä myös etelässä.

Matalapaineet tuovat Suomeen lähipäivinä lumisateita. Eniten tupruttaa Uudenmaan sisäosissa ja Kymenlaaksossa, missä kertyy tiistain ja keskiviikon aikana paikoin yli 20 senttimetriä lunta, ennustaa Ylen meteorologi Anne Borgström.

– Aivan etelärannikolla lämpötila on nollan vaiheilla, joten lumi menee aika sohjoiseksi. Hetkittäin mukana on vähän vettä, mutta pääosin sade tulee lumena.

Lumettomia alueita on enää pienillä tilkuilla lännessä ja lounaassa. Tulevina päivinä koko maa saa valkean peitteen.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia (siirryt toiseen palveluun) huonosta ajokelistä eri puolille maata. Maanantai-iltana lumisade haittaa liikennettä pohjoisessa, lähipäivinä myös eteläisessä ja keskisessä Suomessa.

Kuva: Yle

Tiistain vastaisena yönä saapuu etelästä lumisadealue. Se leviää hitaasti ja liikkuu vähitellen kohti itää.

– Pohjoisessa sataa aika ajoin, välillä voi olla pidempiä taukoja. Keskiviikkona lumisade on pohjoisessa jo melko mitätöntä, arvioi Borgström.

Sen sijaan etelässä ja keskisessä Suomessa lunta riittää myös viikon puolivälissä. Maahan työntyy keskiviikkona etelästä uusi sadealue.

Lämpötilat ovat lähipäivinä tyypillisesti muutaman asteen pakkasen puolella. Pohjoisessa kylmenee hieman tiistain ja keskiviikon aikana.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.