Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kolme lentokenttää suljetaan kiinalaisen vakoilupallon vuoksi - Aikooko USA ampua pallon alas?

Yhdysvallat keskeyttää lentomatkustamisen kolmella lentokentällä "kansallisen turvallisuuden vuoksi". Päätös liittyy Yhdysvaltain ilmatilassa havaittuun kiinalaiseen vakoilupalloon, kertovat uutistoimistot.

Yhdysvaltain ilmailuhallinto ilmoitti lauantaina keskeyttävänsä lentojen lähdöt ja saapumiset kolmelle lentokentälle, mukaan lukien Myrtle Beachin kansainvälinen lentokenttä Etelä-Carolinassa.

Siviililennot rajatulta alueelta Etelä-Carolinan rannikon ympärillä ja Atlantin valtameren yli on väliaikaisesti keskeytetty. Reutersin mukaan tämä saattaa mahdollistaa vakoilupallon ampumisen alas.

Yhdysvaltain korkea virkamies kertoo Fox Newsille, että Yhdysvallat suunnittelee ampuvansa alas vakoilupallon sen jälkeen, kun se ylittää Atlantin valtameren, johon se voi pudota vahingoittamatta ketään alla olevia ja säilyä edes osittain ehjänä.

Ilmailuhallinnon verkkosivuilla löytyvässä asiakirjassa varoitetaan, että armeija voisi käyttää tappavaa voimaa, jos lentokoneet rikkovat annettuja rajoituksia eivätkä noudata lähtökäskyjä.

Presidentti Joe Biden vastasi lauantaina lehdistölle, että Yhdysvallat ”aikoo hoitaa asian”, kun häneltä kysyttiin, aikoisiko Yhdysvallat ampua vakoilupallon alas.

Biden ei tarkentanut vastaustaan.

CNN:n tietojen mukaan Biden saattaa antaa luvan pallon ampumiselle, kun se saavuttaa Yhdysvaltain itärannikon.

AccuWeatherin mukaan vakoilupallo nähtiin Pohjois-Carolinan yllä lauantaiaamuna.

Puolustusviranomaiset harkitsivat Bidenin pyynnöstä ilmapallon ampumista alas, mutta armeijan komentajat tulivat tulokseen, että se voisi pudotessaan vaarantaa liian monet maassa olevat.

Armeijan komentajat ovat kehottaneet olemaan toistaiseksi pudottamatta ilmapalloa, sillä pudotessaan maahan se voisi aiheuttaa vaaratilanteita.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken on siirtänyt Kiinan-vierailuaan vakoilupallon takia.

Tältä Yhdysvaltain ilmatilassa oleva kiinalainen vakoilupallo näyttää. EyePress News/Shutterstock