Finland

Kommentti | Huuhkajat otti askeleen taaksepäin, ja maanantaina sen on otettava pari harppausta eteenpäin

Juuri nyt näyttää uhkaavasti siltä, että Huuhkajien hieno tarina voi päättyä kolmeen lohko-otteluun. Mitään ei ole vielä menetetty, mutta nyt Suomi tarvinnee vähän apuja myös Belgialta, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Lukas Hradecky lohdutti Suomen paitsiomaalin tekijää Joel Pohjanpaloa.

Huuhkajat harppasi viime lauantaina voitolla kaksi askelta kohti pudotuspelejä ja otti keskiviikkona Venäjä-tappion jälkeen askeleen taaksepäin. Seuraavaksi sen on otettava pari harppausta taas eteenpäin.

Mitään ei ole vielä menetetty, mutta nyt Suomi tarvinnee vähän apuja myös Belgialta, joka voisi Huuhkajien hyväksi voittaa Tanskan torstaina. Sen jälkeen kannattajat voivat jatkaa haaveilua pudotuspelistä Keski-Euroopassa.

Juuri nyt näyttää uhkaavasti siltä, että Huuhkajien hieno tarina voi päättyä kolmeen lohko-otteluun. Jos Suomi ja Venäjä jäävät kumpikin kolmeen pisteeseen, on Venäjä keskinäisten otteluiden vertailussa, joten Suomen on pidettävä Tanska pisteissä takanaan.

Jos edellisessä ottelussa puolustus piti ja hyökkäys teki tarvittavan maalin, niin Pietarissa petti oikeastaan kumpikin osa-alue. Suomi sai kyllä useampia hyökkäyksiä ja maalintekotilanteita Venäjää vastaan kuin Tanskaa vastaan, mutta se ei riittänyt.

Joel Pohjanpalon maali syntyi harmittavasti täpärästä paitsiotilanteesta. Puolustaja Jukka Raitalan sanoin viimeisissä syötöissä ja maalipaikoissa ei ollut tarvittavaa laatua.

Huuhkajien puolustus horjui vähän turhan monta kertaa. Venäjän maalissa Aleksei Mirantšuk sai harmillisesti jalan vapaaksi parin pelaajan estelyistä huolimatta. Hyvää oli, että Suomi ei täysin kyykännyt tai alisuorittanut. Se teki parhaansa, ja terävämpi Venäjä voitti.

Torstaina Huuhkajat katsovat yhdessä Tanskan ja Belgian välisen ottelun, ja rupeavat sen jälkeen keskittymään maanantain Belgia-otteluun. Maailmanlistan ykköstä ja absoluuttista huippujoukkuetta vastaan on kaiken onnistuttava. Piste voisi varmistaa paikan pudotuspeleissä.

Lue kaikki HS:n EM-kisajutut osoitteesta hs.fi/emkisat

Tilaa urheilun uutiskirje osoitteessa www.hs.fi/urheilu

Football news:

Zozulya moved to Fuenlabrada from Segunda. His transfer to Alcorcon was disrupted because of fans who called him a fascist
Spalletti on 3-0 with Bayern: Napoli is on the right track. The players have already exceeded my expectations
Kane wants to move to Man City with Grealish. He will soon discuss leaving with Tottenham
Real Madrid reported that Odriosola has contracted the coronavirus
Gasperini about Ilicic: He wants to find a team where he will achieve something more significant
Mbappe will not play in the match for the French Super Cup. The game will be held in Israel
Benfica introduced Yaremchuk. The forward of the national team of Ukraine moved from Gent