Hissiyhtiö Koneen osake oli 5,2 prosentin laskussa 55,74 eurossa torstaina iltapäivällä. Alin noteeraus on 55,48 euroa. Puolessa vuodessa laskua on kertynyt noin 20 prosenttia. Analyytikoiden konsensus Koneen tavoitehinnoissa on ainakin toistaiseksi 64,32 euroa.

Vaihtoa oli kertynyt liki 30 miljoonaa euroa. Kone oli pörssin kolmanneksi vaihdetuin.

Koneen tulos petti odotukset ja yhtiö jouti lisäksi viilaamaan marginaaliennustettaan. Tilauksen sen sijaan yllättivät myönteisesti.

Yhtiön mukaan Kiinan kiinteistömarkkinan aktiviteetissa näkyi merkkejä maltillisesta hidastumisesta, kun likviditeettirajoitteisiin liittyvä epävarmuus kasvoi.

Yhtiön mukaan haasteet toimitusketjuissa jatkuvat. Tulokseen negatiivisesti vaikuttavia tekijöitä tänä vuonna ovat yhtiön mukaan kasvaneet komponentti- ja logistiikkakustannukset.

Inderes arvioi tuoreeltaan, että Koneen raportti oli kaksijakoinen. Analyytikko Erkki Vesola luonnehtii ensivaikutelma raportista ”melko neutraaliksi”. Hän korostaa, että, lisätietoa tarvitaan kuitenkin vielä paljon.

”Koneen Q3-raportti oli kaksijakoinen. Tilauskertymä ylitti jälleen odotukset, mutta suhteellinen kannattavuus oli alaviistossa verrattuna ennusteisiin. Kone puhui Kiinan kiristyneen likviditeetin vaikutuksista ja osittain tämä näkyi uuslaiteliikevaihdon 7 prosentin vertailukelpoisena laskuna vuodentakaisesti. Vuoden 2021 ohjeistusta täsmennettiin marginaalin osalta hieman alaspäin.”

”Paljon lisätietoa tarvitaan Kiinan rakennusmarkkinoiden näkymistä ja ajureista ennen merkittävämpiä johtopäätöksiä”, analyytikko summaa.