Finland

Konservatiivijuontaja väitti korona­tartunnan saamisen olevan ”isän­maallinen velvollisuus” – pyörsi puheensa päädyttyään sairaalaan

Phil Valentine, 61, joutui sairaalaan koronaviruksen aiheuttaman taudin takia ja hänen tilaansa kuvaillaan vakavaksi.

Phil Valentine on sairaalahoidossa koronavirustartunnan takia.

Konservatiivijuontaja, joka aiemmin sanoi, ettei rokote koronavirusta vastaan ollut tarpeellinen, on muuttanut kantaansa sairastuttuaan itse viruksen aiheuttamaan tautiin, The Guardian uutisoi. Yhdysvaltojen Tennesseessä radiojuontajana toimivan Phil Valentinen perhe julkaisi lausunnon, jossa kerrottiin Valentinen tilan olevan vakava ja että tämä oli sairaalahoidossa.

Perheen mukaan Valentine ei ollut koskaan ”rokotevastainen,” mutta ”katuu sitä, ettei ollut enemmän rokotteiden puolesta ja odottaa sitä, että voi voimakkaasti puhua sen kannan puolesta, kun hän on takaisin radiossa, minkä toivomme tapahtuvan pian.”

– Olkaa kilttejä ja rukoilkaa hänen puolestaan ja hankkikaa rokotus, perhe vetosi Valentinen radiokanavan Twitter-tilillä julkaistussa lausunnossa.

Valentine, 61, on kuitenkin usein vähätellyt koronarokotteiden tärkeyttä pandemian hillitsemisessä ja tartuntojen ja vakavien sairastumisten vähentämisessä.

– En ole rokotevastainen. Käytän vain tervettä maalaisjärkeä. Kuinka todennäköistä on, että saan koronavirustartunnan? Ei kovinkaan todennäköistä. Kuinka todennäköisesti kuolen koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, jos saan sen? Todennäköisesti alle yhden prosentin mahdollisuus. Teen, mitä jokaisen pitäisi tehdä, ja teen oman henkilökohtaisen terveysriskiarvioinnin. Jos sinulla on perussairaus, todennäköisesti tarvitset rokotteen. Jos sinulla ei ole suurta riskiä kuolla covid-19-tautiin, sitten olet todennäköisesti paremmin turvassa ilman sitä (rokotetta), Valentine kirjoitti blogissa joulukuussa Slaten mukaan.

Valentine ei kertonut tarkemmin, mihin perusti väitteensä. Terveysviranomaiset suosittelevat lääkeviraston hyväksymien rokotteiden ottamista.

Valentine väitti vielä diagnoosinsa jälkeen täyttävänsä ”isänmaallisen velvollisuutensa” laumasuojan saavuttamiseksi sairastamalla koronaviruksen aiheuttaman taudin. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden oli kutsunut aiemmin isänmaalliseksi teoksi rokotteen ottamista.

Ainakin radiojuontajan veli Mark Valentine on seurannut veljensä uutta kehotusta ottaa rokote.

– Kuten monet teistä tietävät, veljeni Phil on sairaalassa koronavirukseen liittyvän keuhkokuumeen takia. Hän taistelee hengestään, mikä on vakuuttanut minut ottamaan rokotteen, kun aiemmin en ollut aikonut tehdä niin, Mark Valentine kirjoitti Facebookissa.

Mark Valentine kertoi veljensä tilanteesta myös WWTN-FM-radiokanavalle.

– Ensinnäkin hän katuu sitä, ettei äänekkäämmin puhunut rokotuksen puolesta.

– Niille, jotka kuuntelevat, tiedän, että jos hän pystyisi, hän kertoisi teille: ”Menkää rokotettavaksi. Lakatkaa huolehtimasta politiikasta. Lakatkaa huolehtimasta kaikista salaliittoteorioista.

Tennessee on kärsinyt heikosta rokotekattavuudesta. Osavaltion asukkaista alle 40 prosenttia on täysin rokotettuja, kun Yhdysvalloissa kansallinen rokotekattavuus on täysin rokotettujen kohdalla 49 prosenttia.

Football news:

Wild deliveries to the Europa League: Lazio keeper performed Dubravka, and the defender of Dinamo Zagreb repeated Lingard's trick
The head of the Man City supporters'club about Guardiola's words about low attendance: He is the best coach in the world, but he must do his job
Ayose Perez scored his first goal in European competitions - against Napoli
Nottingham Forest have sacked coach Houghton. The club is last in the Championship with 1 point in 7 rounds
Lazio goalkeeper Strakosha dropped the ball in his own goal in the match with Galatasaray. The Turks won 1-0
Conte about Hakimi: His dream is to return to Real Madrid as a key player
Burnley extended the contract with Coach Dyche until 2025