Finland

Koripallo | Naisten Korisliigan ottelussa tapahtui hämmentävä episodi: joukkue lähti hyökkäämään omaan päähän ja kori hyväksyttiin joukkueen eduksi

Naisten Korisliigan ottelussa tapahtui hämmentävä episodi: joukkue lähti hyökkäämään omaan päähän ja kori hyväksyttiin joukkueen eduksi

Tapaus hämmensi ottelussa, mutta koripallon säännöistä löytyy tukea sille, että kori piti hyväksyä.

Naisten Korisliigan ottelussa ToPo–Kouvottaret tehtiin yllättävä kori keskiviikkoiltana Helsingissä.

Kun ottelun viimeinen neljännes alkoi Kouvottarien Sarah Toeaina upotti korin ja ToPon Ida Myllyoja sai tilanteessa virheen, kertoo Kouvolan Sanomat.

Kori hyväksyttiin, mutta hetken päästä ottelun erotuomaristo havaitsi, että kori tehtiin väärään päähän. Kori kuitenkin hyväksyttiin Kouvottarille eikä sitä tuomittu ”omaksi koriksi”. Kaiken lisäksi tilanteesta tuomittiin vapaaheitto, mutta sen tuomaristo passitti tekemään oikeaan päätyyn. Toeaina heitti vapaaheittonsa ohi.

ToPo jätti tilanteesta protestin.

”En voi käsittää, että tuollainen moka sattuu. Sarah sanoi tienneensä, että hän viimeistelee väärään koriin. Mutta kun kukaan ei reagoinut, hän pani pallon pussiin”, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig kertoi Kouvolan Sanomille.

ToPon mahdollinen protesti todennäköisesti on turha, sillä säännöistä löytyy tukea erotuomareiden päätökselle. Kansainvälisen koripalloliiton (Fiba) tulkinnoissa virallisiin sääntöihin löytyy pykälä 9.4., joka on tehty tänä vuonna:

”Toteamus. Sääntökohta 9 kertoo, mitä koria joukkue puolustaa ja mihin koriin hyökkää. Jos mikä tahansa neljännes tai jatkoaika alkaa erehdyksessä niin, että molemmat joukkueet hyökkäävät väärään suuntaan ja puolustavat väärää koria, tilanne korjataan heti, kun se on mahdollista. Tämän on kuitenkin tapahduttava niin, ettei se haittaa kumpaakaan joukkuetta. Kaikki ennen pelin keskeyttämistä tehdyt pisteet, virheet, kulunut aika jne. jäävät voimaan.”

Ottelu päättyi Kouvottarien 68–66-voittoon.

Football news:

Milan had rented the midfielder, Torino Meite until end of season with option to buy
Ramos played on painkillers with Athletic due to knee problems
Barcelona's presidential election is scheduled to take place on March 7
Sir Alex Ferguson: Fortunately, I was retired when I watched Liverpool play in the last two years
Well, Wayne Rooney is now a coach. It's great that we saw his career - and now we can remember everything
Neymar: There is a lot of envy and hatred in social networks. The real Neymar is known by friends, family and colleagues
Neymar: Thank God for the charisma. I have a gift to be different from the rest