Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Koripallo | ”Se on siinä! Jumalauta!” – Markkasen historiallista valintaa juhlittiin Suomessa ja Utahissa

Lauri Markkanen valittiin NBA:n tähdistöotteluun.

Utah Jazzin kotiyleisö villiintyi Lauri Markkasen kolmen pisteen heitosta, joka oli yksi loppuhetkien ratkaisusuorituksia keskiviikon voitossa Toronto Raptorsista. Kuva:  Rob Gray / USA Today Sports

Suomalainen ilouutinen kosketti kansaa myös kaukana Utahissa, sillä Lauri Markkasen valinta NBA:n tähdistöotteluun tarkoittaa, että parhaiden joukossa parketilla Salt Lake Cityssä on isäntäkaupungin oma suosikki.

”Utah Jazzilla on tähdistöpelaaja, ja hänen nimensä on Lauri Markkanen”, julisti joukkueen ottelujen paikallisradio­selostaja David Locke Twitterissä – ja liitti kylkeen kohokohta­koosteen Markkasen otteista tällä kaudella.

TNT-kanavan virallisessa julkistuslähetyksessä studioasiantuntijat, muun muassa NBA-legendat Charles Barkley ja Shaquille O’Neal, ylistivät Markkasen valintaa täysin ansaituksi, koska Utah Jazz on ylittänyt kaikki odotukset hänen johdollaan.

Markkasen valintaa osattiin siis odottaa jo ennen uutisen vahvistumista varhain perjantaina Suomen aikaa, mutta ei todellakaan vielä puoli vuotta sitten.

”Lauri Markkanen, tähdistöpelaaja, EI ollut ennustuslistallani kaudelle 2022–23”, kirjoitti eräskin.

Sosiaalisessa mediassa uutista Markkasen valinnasta kommentoivat myös hänen entisten joukkueidensa kannattajat.

”Lauri Markkanen on tähdistöpelaaja. Sairaan onnellinen hänen puolestaan. Harmi, että homma ei luistanut Bullsin kanssa, mutta olen iloinen, että hän menestyy tässä liigassa”, yksikin Chicago Bullsin kannattaja kirjoitti.

Eräs koripallofani kiinnitti erityishuomiota siihen, että parhaista parhaiden joukkoon kelpuutettiin Markkanen, mutta ei kolmessa viime tähdistöottelussa esiintynyttä Rudy Gobertia, joka pelasi yhdeksän viime kautta Jazzissa. Ranskalaissentteri kaupattiin viime kesänä Minnesota Timberwolvesiin.

”Rudy Gobkuka? Onnittelut, Lauri Markkanen! Näin siinä käy, kun liittyy Utah Jazziin! Rakastan panostasi täällä Utahissa, enkä malta odottaa, että edustat Jazzia tähdistöottelussa!” ilakoi Jazzin kannattaja Justin Stillson.

Tämä kertoo, miten hyvin Jazzin viime kesän kaupat menivät. Neljännen kerran peräkkäin tähdistöotteluun toki valittiin loistava takamies Donovan Mitchell, jonka Jazz antoi Cleveland Cavaliersille vaihdossa Markkasesta, parista nuoremmasta pelaajasta ja useista varausvuoroista.

Monessa kodissa Suomessa tämä yö meni varmasti valvomiseksi.

”Se on siinä! Jumalauta ja onnea!” iloitsi koripallovalmentaja ja -selostaja Kristian Palotie Twitterissä.

Aina analyyttinen Palotie huomioi lisäksi, että tähdistöotteluun valituista pelaajista 17 on amerikkalaisia ja seitsemän eurooppalaisia, eli aivan vielä ei olla siinä pisteessä, että tähdistöottelu USA–Eurooppa saataisiin kasaan NBA:n ehdottomista huipuista.