Finland

Koripallo | Sveitsi pysäytti Georgian jätin Giorgi Shermadinin, taustalta tulivat muut ratkaisijat

Sveitsi pysäytti Georgian jätin Giorgi Shermadinin, taustalta tulivat muut ratkaisijat

Takamies Thaddus McFadden otti ohjat käsiin ja ratkaisi ottelun.

Kentän ykköspelaaja Thaddus McFadden (vas.) ohitti Sveitsin Robert Zinnin EM-karsintakohtaamisessa Espoossa.­

Georgia pelasi ryhdikkäästi loppuun koripallon Espoon EM-karsintaviikonlopun, joka venähti maanantain puolelle.

Sveitsi yritti pysäyttää Georgian isot pelaajat ja osoittain onnistui siinä, mutta Georgia voitti 91–84.

Sveitsiläiset saivat jätettyä 216-senttisen Giorgi Shermadinin vain 11 pisteeseen, mutta taitava takamies Thaddus McFadden otti kaukoheitot täyteen käyttöön ja latoi ratkaisevat korit. McFadden heitti 24 pistettä, kun Suomea vastaan georgialaisten osat kääntyivät toisinpäin.

Shermadini ei saanut yhtä paljon palloja Sveitsiä vastaan kuin Suomi-pelissä. Mutta ei jättimäinen Teneriffan hyökkääjä ollut ihan yhtä aktiivinenkaan.

Sekin vaikutti Shermadinin peliin, että McFadden löysi ratkaisupaikat helposti ja käytti hyvää kaukoheittovoimaansa. Kun tähän lisätään vielä Tornike Shengelian takuuvarma peli ja 17 pistettä, oli Georgia se joukkue, joka peliä vei.

”Emme saaneet pysäytettyä heidän isoja pelaajiaan, vaikka yritimme tuplaamistakin. Sen sijaan he löysivät aina vapaa heittopaikan, varsinkin McFadden”, Sveitsin päävalmentaja Gianluca Barilari sanoi.

”Oli kova ottelu ja tiesimme, että vastassa on hyvä joukkue ja sen he osoittivat Serbiaa vastaan”, Shengelia sanoi.

Georgia pelaa samassa EM-karsintalohkossa E kuin Suomikin. Ennen lohkon käynnistymistä lensi ilmaan kysymyksiä, millaisella asenteella Georgia pelaa, kun sillä on yhtenä neljästä isäntämaasta varma paikka vuoden 2022 lopputurnauksessa.

Kaikki epäilykset olivat turhia. Georgia voitti ensin Suomen lauantaina ja Sveitsin maanantaina iltapäivällä. Kun tähän lasketaan viime helmikuun kaksi aikaisempaa ottelua, on Georgian saldo tyly: neljä ottelua, neljä voittoa.

Georgia kaatoi Sveitsin ja Serbian viime helmikuussa ja näytti olevansa sekä kisapaikan että luottamuksen arvoinen.

”Tämä ei ollut voitto karsintoja varten vaan Georgian kansalle”, Shengelia sanoi.

Ilman isännyyttäkin Georgia olisi pelannut itsensä lopputurnaukseen E-lohkosta, vaikka karsintajärjestelmä kokonaisuudessa vaikuttaakin hyvin erikoiselta.

”Toivottavasti olemme vastakin yhtä vahvoja kuin olimme täällä”, Georgian valmentaja sanoi.

Sveitsi onnistui Serbiaa vastaan kaukoheitoissa. Enää sama lääke ei tepsinyt. Dusan Mladjan ratkaisi Serbiaa vastaan, mutta nyt neljästä kolmen pisteen heitosta ei yksikään löytänyt reittiä koriin.

Dusanin veli Marko Mladjan heitti 19 pistettä, mutta jäi nyt yksin Roberto Kovacsin kanssa. Kahdella miehellä ei Georgiaa voiteta, kun ei siinä oikein auttanut edes viisi suomalaista.

Suomessa pitkään pelannut Givi Bakradze heitti Georgialle 12 pistettä ja tuohon mahtui kaksi näyttävää kolmen pisteen koria. Loppua kohden Bakrazen sihti alkoi vipattaa, mutta hyvä ottelu vain 180-senttiseltä takamieheltä.

Sveitsille tappio tarkoittaa, ettei sillä ole mahdollisuuksia EM-turnaukseen, ellei se voita Suomea ensi vuoden helmikuussa. Sveitsi ja Suomi kohtaavat 19. helmikuuta ja kaksi päivää myöhemmin Suomi kohtaa Georgian vieraissa ja Sveitsi Serbian vieraskentällä.

”Pystyimme yllättämään Serbian, mutta emme päässeet samaan Georgiaa vastaan. Meidän on nyt käännettävä sivua ja katsottava kohti tulevaa Suomi ottelua”, Barilari sanoi.

Football news:

Mueller congratulated Brady, who reached his 10th Super Bowl at the age of 43: You are a hero and an inspiration!
Neville compared Liverpool to Coventry after Manchester United's win. Probably because of the color of the uniform
Vladimir Gazzaev held the first training session with Siena
Alessandro Costacurta: Inter are the favourites for both the Milan derby and the Scudetto
The Valencia player tested positive for antigens. Yesterday was a match with Atletico
Tottenham topped the rating of the most eco-friendly clubs in the Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in the top 5, Liverpool-7th
Manchester United and Liverpool put on a show in the cup. The sponsor of the entertainment is the bold positions of Trent and Rashford (United have better realized this advantage)