Finland

Korona-ajanvaraus kaatui pääkaupunki­seudulla – aikaa testiin tai rokotukseen ei saa

HUS työskentelee kovasti selvittääkseen vian syyn. Uuden ikäryhmän mukaantuloa rokotteen piiriin ei ole suljettu pois ongelman mahdollisena aiheuttajana.

HUS-aluetta koskevaa vikaa selvitetään kuumeisesti.

Sekä koronatestin että -rokotuksen ajanvaraus kärsii pahoista häiriöistä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Usealla käyttäjällä ajanvaraus on katkennut ilmoitukseen, että palvelussa on tilapäinen häiriö, ja käyttäjän tulee yrittää myöhemmin uudestaan.

HUSin mukaan ongelmat alkoivat maanantaina aamulla.

– Siellä on kello 8.30 alkanut laajavaikutteinen häiriö, joka vaikuttaa koronarokotteiden ja koronatestien ajanvaraukseen. Meillä on aamusta asti ollut asiantuntijatyöryhmä kiireellisenä selvittämässä asiaa, kertoo ICT-tuotantojohtaja Risto Laakkonen HUS Tietohallinnosta.

Laakkonen ei pysty vielä varmistamaan vian syytä tai antamaan aikataulua sen korjaamisesta.

Ei ole poissuljettua, että vika johtuisi 25–29-vuotiaiden helsinkiläisten tulosta rokotteen piiriin tänään. Johtajan mukaan lisäys aiheutti näkyvän piikin järjestelmään, mutta kuormituksen kasvuun pyrittiin varautumaan etukäteen. Viime aikoina muiden ikäryhmien mukaan tulot eivät ole aiheuttaneet ongelmia.

Lue lisää: 25–29-vuotiaiden helsinkiläisten korona­rokotukset alkavat maanantaina

Kaikki mahdolliset syyt vialle ovat edelleen pöydällä.

– En pysty oikein vahvistamaan mitään ennen kuin tämä tukala tilanne tästä selviää.

Ongelma koskee vain HUS-aluetta, mutta sillä voi olla vakavia seurauksia. Jos ajanvarausta rokotteelle ei voi tehdä, se saattaa kannustaa joitakin käyttäjiä unohtamaan koko asian ainakin toistaiseksi.

Football news:

Fati started working with the ball. The Barca winger has not played since November due to a knee injury
De Jong has a calf muscle sprain. Barca midfielder will miss part of the pre-season
Back in November, De Bruyne told Guardiola that City should buy Grealish
Liverpool wants to get 12.75 million pounds for Shaqiri
Grealish to City for 100 million is the most expensive transfer in the history of the Premier League. With Pep, the club spent a billion euros
Grealish has already signed a contract with Man City and talked to Guardiola
VAR reforms in the Premier League: offside lines will make it thicker, they will not assign penalties for small contact (as with Sterling against Denmark)