Koronatartuntojen määrä on lisääntynyt nuorten keskuudessa. Kuvassa nuoria Barcelonan Barcelonetan rannalla. Zumawire.com/mvphotos

Latinalainen Amerikka ohitti Euroopan tiistaina koronakuolemissa, kertoo uutistoimisto Reuters .

Latinalaisessa Amerikassa on nyt todettu jo yli 206 000 koronakuolemaa eli noin 30 prosenttia koko maailman luvuista .

Koronavirus on iskenyt alueen maista pahimmin Brasiliaan, jossa koronakuolintapauksia on 95 819 . Meksiko on kakkosena ja siellä sairauteen on menehtynyt jo 48 869 ihmistä . Tartunnat ovat kiihtyneet myös Kolumbiassa, Perussa, Argentiinassa ja Boliviassa .

Kaikkiaan COVID - 19 : ään on kuollut maailmanlaajuisesti yli 700 000 ihmistä . Vuorokaudessa koronaan menehtyy nyt keskimäärin 5900 ihmistä kahden viimeksi kuluneen viikon tilastojen mukaan .

Luku tarkoittaa sitä, että tunnissa koronaan kuolee 247 ihmistä tai yksi ihminen joka 15 . sekunti .

Nuorten tartunnat nousussa

Koronavirustartuntojen määrä nousee nyt erityisesti nuorten 15–24 - vuotiaiden joukossa . Heidän tartuntojensa määrä on kolminkertaistunut 4,5 prosentista 15 prosenttiin viiden kuukauden aikana Maailman terveysjärjestön WHO : n mukaan .

Yhdysvaltoja lukuun ottamatta nuorten tartunnat ovat lisääntyneet Espanjassa, Saksassa ja Ranskassa sekä Aasiassa Japanissa .

– Olemme sanoneet tämän aiemmin ja sanomme uudestaan : nuoret eivät ole voittamattomia, WHO : n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi .

– Nuoret voivat saada tartunnan, nuoret voivat kuolla ja nuoret voivat tartuttaa viruksen muihin .

Kaikki uutiset koronaviruksesta.