Kotona tehtävien koronaviruksen pikatestien kysyntä on kiihtynyt. Yliopiston apteekeissa myynti pikatesteistä on kasvanut koko maassa marraskuun aikana. Sitä ennen kysyntä oli syksyn ajan melko tasaista.

– Apteekeistamme on testejä saatavilla Salossa ja Porissa tällä hetkellä, kertoo Yliopiston apteekin viestintä.

Muista apteekeista testit ovat tilapäisesti loppu. Lisää pikatestejä on tulossa Yliopiston apteekin verkkokauppaan lähipäivinä ja kivijalkaliikkeisiin ensi viikolla.

Pikatestillä pikkujouluihin

S-ryhmän tiedotteen mukaan varastolta saadaan nopeasti lisää testejä, jos ne hetkellisesti loppuisivat jostain myymälästä kesken.

Myös S-ryhmä tiedottaa pikatestien myynnin nousseen huomattavasti. Puolen vuoden aikana koronan pikatestejä on myyty yhteensä jo noin 250 000 kappaletta.

Koronan pikatestien saatavuus on S-ryhmän kaupoissa edelleen hyvällä tasolla.

Lomakauden päätyttyä elokuussa oli ensimmäinen myyntipiikki testien myynnissä. Nyt marraskuussa myyntimäärät jälleen kasvoivat hurjasti.

– Kuluneen viikon aikana koronan pikatestejä on myyty 50 prosenttia enemmän kuin edellisellä viikolla ja kasvu näyttää jatkuvan edelleen, pohtii S-ryhmän marketkaupan myyntipäällikkö Juhani Haara.

– Myynnin kasvussa näkyy, että koronatartuntojen määrä on ollut kasvussa ja syysflunssaakin on liikkeellä. Myös pikkujoulukaudella saattaa olla vaikutusta asiaan, sillä ihmiset saattavat haluta tehdä pikatestin varmuuden vuoksi ennen juhlia.

Kaikki uutiset koronaviruksesta.