Finland

Koronavirus | HIFK-junioreita bongattiin harjoittelemasta koronarajoitusten aikana: seura päätyi laatimaan ohjeistuskirjeen

HIFK-junioreita bongattiin harjoittelemasta koronarajoitusten aikana: seura päätyi laatimaan ohjeistuskirjeen

”Ohjeistamme, että emme halua seuraa vedetyksi mukaan omatoimisen harjoittelun kautta”, sanoo junioripäällikkö Jari Riihinen.

Helsingin IFK:n jääkiekkopuolen junioripuolta pyörittävä HIFK Ishockey rf joutuu tähdentämään koronavirusrajoitusten tärkeyttä pelaajilleen ohjeistuskirjeellä.

HIFK sai tiistaina sosiaalisessa mediassa kielteistä huomiota, kun seuran junioreita nähtiin harjoittelemassa Paimion jäähallissa samaan aikaan, kun jäähallit on suljettu Helsingissä. Jääajan hakemista rajoitusalueen ulkopuolelta kritisoitiin koronavirusrajoitusten hengen vastaiseksi.

Tieto jäältä bongatuista IFK-asuisista harjoittelijoista tavoitti seuran junioripäällikön Jari Riihisen tiistai-illan aikana. Riihinen selvitteli asiaa ja hänen mukaansa taustalta paljastui se, että IFK:n juniorit harjoittelivat Paimiossa luisteluvalmentajansa yksityistunnilla. Seura ei järjestä toimintaa koronaviruksen takia asetettujen rajoitusten aikana.

”Olin jo valmennuspäällikön kanssa yhteydessä asiasta. Ohjeistamme, että emme halua seuraa vedetyksi mukaan omatoimisen harjoittelun kautta”, Riihinen sanoo.

Riihinen sanoo, että seuran valta ei sinänsä riitä estämään, jos juniori haluaa vaikkapa vanhempiensa kustantamana käydä harjoittelemassa yksityisvalmennuksessa.

Seura-asut taas ostetaan junioreille omaksi. Riihinen sanookin IFK:n haluavan normaalisti näkyvän laajalti ja luovan ylpeyttä. Rajoitusten takia logojen näkyvyys voi kääntyä myös negatiiviseksi huomioksi.

”Ihan hyvä, että asia on noussut pintaan. Seuran järjestämät tapahtumat ovat lockdownin alla. Olemme ohjeistaneet, että ei vuoroja ole.”

Seuraharjoitusten ulkopuolella tehdyt harjoitukset puhuttivat myös keväällä. Silloin Veikkausliigassa pelaavien HJK:n ja HIFK:n pelaajat kokoontuivat harjoittelemaan yhdessä rajoitusten aikana.

Helsinkiin asetetut rajoitukset ovat tällä erää voimassa 20. joulukuuta asti. Sinä aikana sisätiloissa voivat harjoitella vain kilpa- ja huippu-urheilijat.

Football news:

Leroy Sane: Pep teaches so that I started to hear the little man in my head
Jamie Carragher: The championship is slipping away from Liverpool. They'll start worrying about getting into the top 4, not the title
Liverpool lost at Anfield for the first time in 69 Premier League games (and Burnley). Klopp's team has yet to score in 2021
Sevilla are Interested in Papu Gomez
Rookie of the Urals Ibrahimi: will Manifest itself in RPL - sparkle everywhere. Good league for pumping
Juventus have signed Switzerland U21 striker Lungoyi and returned him on loan to Lugano for 1.5 years
Milan leases Tomori from Chelsea with the right to buy for 28 million euros. Medical check-up-today