Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Koronavirus | Ravintola­rajoitukset pysyvät voimassa ainakin marraskuun puoleenväliin saakka

STM:n tiedotteessa kerrotaan, että voimassa olevat aluekohtaiset ravintolarajoitukset pysyvät ennallaan.

Asiakas nauttii tuopillista olutta Iisalmessa sunnuntaina 28. maaliskuuta.

Suomen hallitus on jatkanut ravintoloiden toimintaa rajoittavien asetusten voimassaoloa 15. marraskuuta saakka, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM) torstaina.

STM:n tiedotteessa kerrotaan myös, että voimassa olevat aluekohtaiset ravintolarajoitukset pysyvät ennallaan.

Mikäli ravintola ei halua noudattaa voimassa olevia ravintolarajoituksia, voi se vaihtoehtoisesti vaatia asiakkailtaan koronapassia.

Leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa anniskelu on 31. lokakuuta lähtien sallittua aamuseitsemästä puoleenyöhön saakka. Ravintoloiden aukiolo on sallittu yhteen asti yöllä.

Päätoimisissa anniskeluravintoloissa sisä- ja ulkotiloissa saa olla käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa asiakaspaikkojen määrä on rajoitettu 75 prosenttiin.

Kaikilla ravintolan asiakkailla tulee sisätiloissa olla istumapaikka pöydän ääressä.

Kiihtymisvaiheen ja perustason ravintoloissa ei ole 31. lokakuuta lähtien voimassa erillisiä rajoituksia asiakasmäärään tai anniskelu- ja aukioloaikoihin.

Leviämisvaiheen maakuntia olivat torstaina Varsinais-Suomi, Satakunta, Päijät-Häme, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Uusimaa.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruoan myymistä.

Aukiolorajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä kulkevia vesi- tai ilma-aluksia. Myös huoltoasemat, joiden yhteydessä on tankkausasema, ovat rajoitusten ulkopuolella.