Finland

Koronavirus | Yhteishakua pidennetään 7. huhti­kuuta asti – Ministerit vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin, suora lähetys jatkuu

Hallitus pitää tänään ensimmäisen oman koronainfotilaisuuden opiskelijoille.

Yhteishakua pidennetään 7. huhtikuuta asti, jotta lähiopetukseen ehditään palata ennen yhteishaun loppua, kertoi opetusministeri Jussi Saramo (vas) opiskelijoille suunnatussa koronainfotilaisuudessa.

”Jokaisella on oikeus saada tukea ja ohjausta hakuun”, Saramo sanoi.

Hallitus on linjannut, että toinen aste ja peruskoulun yläluokat siirtyvät etäopetukseen 8.–28. maaliskuuta epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla.

Saramo kertoi, että hallitus on sitoutunut siirtämään jatkossa rajoitusten painopisteet entistä enemmän aikuisväestölle, jotta lähiopetus tulisi keväällä mahdolliseksi.

Hallitus pitää parhaillaan ensimmäisen oman koronainfotilaisuutta opiskelijoille. Tilaisuudessa käsitellään pandemian vaikutuksia opiskelijoiden opintoihin, hyvinvointiin ja tulevaisuuden näkymiin. Kysymyksiä tekevät opiskelijat ja muut nuoret videokokousyhteyden kautta.

Tilaisuudessa on viittomakielinen tulkkaus. HS näyttää tilaisuuden suorana tämän artikkelin yhteydessä.

Tilaisuudessa ovat mukana pääministeri Sanna Marin (sd), opetusministeri Jussi Saramo (vas) ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk) sekä etäyhteydellä opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen ja Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.

Pääministeri Sanna Marin avasi tilaisuuden kiittämällä opiskelijoita siitä, että nämä ovat puurtaneet jo vuoden poikkeuksellisissa oloissa. Marinin mukaan kiitoksen ansaitsevat myös kaikki oppilaitokset ja opettajat.

Marin totesi, että koronaepidemia on osa sukupolvikokemusta, joka tulee heijastumaan nuorten elämään ja ajatuksiin tulevina vuosikymmeninä

”Ette kuitenkaan ole yksin. Jokainen meistä elää ja kulkee rinnallanne tätä aikaa”, Marin sanoi. ”Koronaepidemia vie teiltä palan nuoruutta, ja siitä olen pahoillani.”

Asiantuntijat ja nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset ovat yksitoista kuukautta kestäneiden koronarajoitusten nuoriin ja lapsiin jättämistä jäljistä huolissaan.

Football news:

Real Madrid and City in the semi-finals of the Champions League, Akhmat asks for money, 10 matches for racism to the player of Slavia, clothes for the Olympians and other news
Real Madrid put together a killing center - Modric-Casemiro-Kroos-for just 60 million euros. Even Luka Jovic was worth more
Zidane on 0:0 with Liverpool: We rode the storm and can be proud of our performance
2 Premier League clubs will play in the semi-finals of the Champions League for the 2nd time in 3 seasons
Zinedine Zidane: There are many masters at Real Madrid, but most of all I like the character of the guys
Emre Can: We played against probably the best team in the world. We can be proud of ourselves
Pep broke the curse of the Champions League: he took City to the semi-finals for the first time in five years. Only 4 players remained at the club from the last (and first) time for the club