Finland

Kotkan Peli-Karhut voiton päässä naisten Korisliigan mestaruudesta – valmennuksen uhkapeli onnistui toisessa finaalissa

Kotkan Peli-Karhut otti toisen voiton naisten Korisliigan finaaleissa. Honka paransi peliä, mutta ei riittävästi.

Peli-Karhujen Zykera Rice heitti 31 pistettä koripallon naisten Korisliigan toisessa loppuottelussa.­

Kotkan Peli-Karhut etenee vääjäämättömästi kohti kolmatta peräkkäistä naisten Korisliigan mestaruutta.

33 pisteellä ensimmäisen finaalin voittanut PeKa joutui maanantaina toisessa loppuottelussa paljon tiukemmalle, ja oli tauolla jopa tappiolla Tapiolan Hongalle. Väkevä vierasjoukkue nousi kuitenkin Espoossa 82–77-voittoon ja on yhden voiton päässä mestaruudesta.

– Honka pelasi hyvin ja sai vähän vauhtia pois. Meiltä todellinen taisteluvoitto. Jos edellinen peli voitettiin hyökkäämällä, niin nyt voitettiin puolustamalla, puntaroi PeKan valmentaja Roope Mäkelä.

Ensimmäisen puolikkaan Honka vei 42–37. Tauolla PeKa ei tehnyt isoja muutoksia, mutta yhden ison päätöksen. Kolme henkilökohtaista virhettä kerännyt Zykera Rice sai jatkaa kentällä. Rice oli 31 pisteellä suurin yksittäinen syy PeKan nousuun. Hän heitti PeKan päätösminuutilla tasoihin, johtoon ja karkuun.

– Muutama pelaaja oli vähän yössä ekan 20 minuuttia, mutta tuli tosi sisuuntuneena tokalle jaksolle. Oli pieni riski laittaa Rice kolmella virheellä puoliajan jälkeen kentälle. Oltiin miinus viisi pistettä, niin tehtiin tämä päätös. Se oli tällä kertaa oikea. Jos hän olisi saanut neljännen virheen, niin se ei ehkä olisi ollut oikea päätös, Mäkelä kertasi uhkapeliään.

Hongan paras oli 22 pistettä nostanut konkari Taru Tuukkanen. Hän operoi uupumatta 40 minuuttia käymättä vaihtopenkillä.

– Ei mua edes väsytä, jaksan kyllä pelata. Sitä varten tässä on kausi treenattu, 43-vuotias Tuukkanen sanoi.

Ensimmäisessä finaalissa nuori Honka opetteli finaalien tavoille, nyt se kisasi jo voitosta. Seuraava askel olisi PeKan kaataminen. Runkosarjassa se onnistui kerran.

– Meillä on kaikki aika motivoituneita ja jokaisella tulee varmaan ylpeyskin siinä, ettei voida pelata noin kuin ekassa finaalissa. Nyt nähtiin, että pärjätään, kun pelataan omalla tasolla. Ei taidettu olla häviöllä kuin alussa ja ihan lopussa. Olen ennenkin ollut 2–0 finaalisarjassa häviöllä ja voittanut siitä mestaruuden, ei tässä ole hätää, Tuukkanen suuntasi katseen torstain kolmanteen finaaliin.

Naisten Korisliigan 2. SM-loppuottelu

Naisten Korisliiga, loppuottelu 2/5 (3 voitolla Suomen mestariksi):

Honka–PeKa 77–82 (19–16, 23–21, 18–19, 17–26)

Honka: Taru Tuukkanen 22/14/6 syöttöä, Cierra Dillard 16/5/7 syöttöä, Gabriela Bronson 16/7, Henna Sandvik 10/6, Elina Aarnisalo 9/1, Lotta-Kaisa Paltemaa 2/3, Alexandra Ailus 2/1, Susanna Rentto 0/0, Kaisa Katajavuori 0/0, Annika Hyttinen 0/0.

PeKa: Zykera Rice 31/8, Roosa Lehtoranta 12/1, Linda-Lotta Lehtoranta 11/2/10 syöttöä, Anissa Pounds 9/5, Noora Järvikangas 7/7, Elena Melto 6/7, Minna Sten 3/6, Maria Jokinen 3/6, Elina Oravakangas 0/1, Erika Mäkelä 0/0, Amira Nyibong 0/0, Elli Heikkilä 0/0.

Erotuomarit: Karolina Andersson, Ariadna Chueca Moreno, Elli Tyysteri.

Football news:

Julen Lopetegui: Zidane is the perfect coach for Real Madrid. His work speaks for itself
Hazard will be hard to convince to leave Real Madrid. He receives 15 million euros, his contract is valid for another 3 years
Neymar will receive 30 million euros a year under a new contract with PSG
Ronald Koeman: I hope that the VAR and the referees will make fair decisions for us and for Atletico
Ramos is unlikely to play against Sevilla. He has been out of the Real Madrid squad for two days
President of Bavaria: There will be no expensive transfers. There is no need for them, we have an incredibly strong team
Statement from Real Madrid, Barca and Juve: We regret that the founding clubs of the Super League signed a commitment to UEFA yesterday. This is inconsistent