Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kremliltä video: Putin köröttelee Mersulla Krimin sillalla

Videon aitoutta alettiin heti epäillä somessa.

Kreml on julkaissut videon, jolla presidentti Vladimir Putin ajaa autolla Krimin niemimaan Venäjän mantereelle yhdistävällä Kertshinsalmen sillalla. Putinin autona on Mersu.

Venäjän valtiollisen television mukaan Putin olisi vieraillut Krimillä maanantaina.

Videolla Putinin vieressä pelkääjän paikalla istuu apulaispääministeri Marat Khusnull. Hän kertoo Putinille sillan korjaamisesta.

Liikenne on ollut sillalla rajoitettua. Osa kaistoista on ollut poissa käytöstä lokakuun alun jälkeen, jolloin sillalla räjähti voimakas pommi. Sekä maantiesilta että vieressä kulkeva rautatiesilta kärsivät pahoista vaurioista.

Toisella Kremlin julkaisemalla videolla Putin keskustelee työmiesten kanssa ja kysyy ministeriltä, milloin sillan korjaustyöt valmistuvat. Ministerin mukaan remontti valmistuu heinäkuun puoliväliin mennessä.

Venäjän valtiollisen uutistoimiston Sputnikin kuvissa Putin nähdään kävelemässä Kertshinsalmen sillalla. Putinin vasemmalla puolella pääministeri Marat Khusnullin. Kuva:  Mikhail Metzel / AFP

Videot ehtivät heti herättää kysymyksiä somessa.

Videoiden aitoutta epäilee muun muassa Ukrainan sisäministeriön edustaja Anton Gerashchenko.

– Putin vierailee Kertshinsillalla ja ajaa kaistalla, joka korjattiin räjähdyksen jälkeen. Hän myös juttelee remonttimiesten kanssa. Uskotko, että hän todella oli tuolla, Geraschchenko kysyy Twitterissä.

Moni kommentoija arvelee videota lavastetuksi.