Finland

Kuinka paljon maksaa AdBlue-lisäainetta syövän dieselauton hiukkas­loukkujen ja kataly­saattoreiden uusinta?

Kuinka paljon maksaa AdBlue-lisäainetta syövän dieselauton hiukkas­loukkujen ja kataly­saattoreiden uusinta?

Uusimmissa dieselautoissa on jo laajalti käytössä lisäainetta vaativa SCR-puhdistusjärjestelmä. Mutta mitä kyseinen tekniikka tarkoittaa dieselautoilijan lompakolle?

Selektiivinen katalyyttinen pelkistäminen eli SCR on tekniikka, jolla haitallisia typenoksidipäästöjä (NOx) päästöjä vähennetään katalysaattorilla. Järjestelmä vaatii toimiakseen erikseen tankattavaa AdBlue-lisäainetta.­

Lähes kaikissa vähänkin uudemmissa dieselautoissa käytetään typenoksidien niin sanottua SCR-katalysaattoria, joka edellyttää AdBlueksi nimetyn urealisäaineen tankkaamista.

Nämä dieselajoneuvot tunnistaa helposti katsomalla polttoainetankin korkin viereen. Eli jos dieselaukon vieressä on pienempi sininen AdBlue-säiliön korkki, on autossa myös SCR-katalysaattori.

Kuinka paljon tällaisen uuden polven kolmivaiheisen puhdistusjärjestelmän kaikkien hiukkasloukkujen ja katalysaattoreiden uusinta aikanaan maksaa ja kuinka tyypillistä on koko järjestelmän äkkiseltään ehkä aika kalliilta kuulostava uusimistarve?

Tähän kysymykseen Diagno Oy:n dieselasiantuntija Björn Boström, Metropolia AMK:n ajoneuvo- ja konetekniikan lehtori Heikki Parviainen, Neste Oyj:n asiantuntijaryhmä, VTT:n johtava tutkija Juhani Laurikko sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Suomen autoteknillinen liitto SATL ry:n työryhmät vastaavat yhdessä seuraavasti:

”Todennäköisesti koko järjestelmä joudutaan uusimaan lähinnä siinä tapauksessa, että ainoa saatavilla oleva varaosa kattaa koko pakokaasumoduulin hiukkassuodattimineen ja katalysaattoreineen.

Monessa tapauksessa koko pakettia ei kuitenkaan tarvitse uusia pelkästään yhden viallisen katalysaattorin takia. On myös hyvin harvinaista, että koko järjestelmä olisi vaurioitunut ja siksi uusittava. Fyysisiä vaurioita saanut kolaroitu auto on tietty asia erikseen.

Nykyään tekniikkaa on usein yhdistetty esimerkiksi niin, että ensimmäinen katalysaattori on samalla hapetuskatalysaattori ja varastoiva typenoksidikatalysaattori.

Jälkimmäinen komponentti puolestaan on hiukkassuodatin SCR-katalysaattorin pinnoitteella. Siten fyysisiä katalysaattoreita on vähemmän kuin toiminnallisia puhdistustekniikoita.

Tämä ei välttämättä laske yksittäisen varaosan hintaa, mutta kokonaiskustannus on pienempi.

Katalysaattoritekniikka on myös osoittautunut varsin toimintavarmaksi. Huoltotoimia kaipaa lähinnä hiukkassuodatin, jolle on monessa autossa asetettu huolto- tai vaihtoväli.

Tarkan hinnan määrittämiseksi pitäisi tietää vähintään automerkki ja -malli. Henkilöautoissa pelkkä hiukkasuodatin maksaa halvimmillaan muutamia satoja

euroja. Kokonaisen katalysaattorijärjestelmän uusinta, mikäli sellaiselle olisi tarvetta, maksaa todennäköisesti tuhansia euroja, automerkistä ja -mallista riippuen.

Raskaassa kalustossa hinta on kuitenkin mainittua korkeampi, koska katalysaattorit ovat siellä suurempia eli sisältävät enemmän kalliita jalometalleja.”

Lähde: Suomen Autoteknillinen Liitto (2020): Kysymyksiä dieselautoista – SATL:n asiantuntijat vastaavat.

Football news:

Simeone on the leadership of Atletico in La Liga: We only think about the next opponent
The former defender of Inter, Schelotto has moved to Argentinian racing
Kramaric scored the 74th goal in the Bundesliga, breaking Olic's record among Croats
Suarez has 12 goals in his first 15 games for Atletico - the best start in La Liga for a new club since Ronaldo
16-year-old Small - the youngest player in the history of Everton
Solskjaer on 3-2 with Liverpool: Manchester United won on their own terms. It's a good feeling
Hames scored 10 (3+7) points in Everton's home matches. Away - 0