Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kultaa, luumua vai punaruskeaa? Näin valitset rajausvärin, joka korostaa juuri sinun silmiäsi

Silmänrajausten väriä vaihtamalla saa meikkiin uudenlaisen ilmeen suhteellisen pienellä panostuksella.

Siniset rajaukset kiinnittävät huomion.

Kuulostavatko vastavärit tutuilta? Yläasteen kuvaamataidon tunnilla niistä on ainakin ollut puhetta.

Väriympyrän vastakkaisilta puolilta löytyvät vastavärit korostavat ja täydentävät toisiaan. Keltaisen vastaväri on violetti, sininen sekä oranssi korostavat toisiaan ja punaista vasten vihreä näyttää erityisen hyvältä.

Kuten niin usein muussakin elämässä, myös silmämeikissä vastakohdat täydentävät toisiaan. Väriympyrää ei kuitenkaan Bustlen haastatteleman meikkitaiteilija Keri Blairin mukaan kannata tulkita liian orjallisesti. Väreissä on lukemattomia vivahteita, joita silmämeikissä voi hyödyntää – eivätkä väriympyrällä vierekkäisetkään sävyt näytä hullummilta yhdessä.

Jos rajausvärivalikoimasta tuntuu vaikealta valita suosikkia tai uutta kynää kokeiluun, voi näillä vinkeillä löytää uuden lempparisävyn.

Violettia vihreille

Vihreän eri sävyt nousevat erityisen kauniisti esille, kun silmäluomille vetää violetit rajaukset. Blairin mukaan myös luumu, viininpunainen ja tumman marjaiset sävyt toimivat yhtä lailla.

Violetti korostaa vihreän sävyjä.

Koska vihreän vastaväri on punainen, neuvoo Alluren haastattelema meikkitaiteilija Charlotte Tilbury valitsemaan granaattiomenan ja ametistin sävyisiä violetteja, jotka taittavat punaiseen.

Punaruskeaa sinisilmille

Sinistä täydentää erityisen hyvin toinen pääväri, nimittäin punainen. Punainen silmämeikki saattaa aluksi kuulostaa pelottavalta, mutta tarkemmin ajateltuna tässä on ideaa: punaiseen taittava, lämpimän ruskea väri tekee sinisistä silmistä entistäkin kirkkaammat ja sinisemmät. Ruskea silmämeikki on myös mustaa luonnollisemman ja pehmeämmän näköinen.

Punaisen rajauksen ei välttämättä tarvitse olla räikeä.

Tilbury suosittelee myös kullan ja kuparin sävyisiä, lämpimiä metallivärejä sinisiä silmiä rajaamaan. Tämän vinkin taustalla lienee sinisen vastaväri oranssi.

Väri kuin väri tummanruskeita ja harmaita täydentämään

Harmaiden ja tummanruskeiden silmien omistajat ovat rajausvärivalinnoissa vahvoilla: meikkitaiteilijoiden mukaan näille silmille sopivat kaikki värit.

Jos väriä haluaa vain ripauksen, rajauksen voi laittaa pelkästään silmän sisä- ja ulkonurkkaan.

Koska tummanruskea on sekoitus kaikkia päävärejä, eli punaista, keltaista ja sinistä, korostaa väri kuin väri silmien sävyä. Erityisen hyvin syvänruskeille silmille sopivat Blairin mukaan kultaiset rajaukset.

Kultainen korostaa ruskeita silmiä.

Jos harmaista silmistä haluaa korostaa niiden sinisiä sävyjä, kannattaa Blairin mukaan rajaukseksi valita lämpimiä terrakotan tai keltaisen sävyjä. Violetti ja viininpunainen nostavat taas enemmän esille iiriksen harmautta.

Violetti tuo esiin sekä harmaan että vihreän sävyjä.

Lue lisää: Näin paljon erilaiset silmänrajaukset muuttavat ulkonäköä – testasimme 6 eri vaihtoehtoa

Lue lisää: Meikkitaiteilijan mukaan symmetriset kissarajaukset ovat tuotteista kiinni – kertoo, millä välineillä kuka tahansa voi onnistua

Lue lisää: Viivi kokeili nerokasta rajaustekniikkaa raskaille silmäluomille – meikkigurun vinkki todella toimii, vaikka yksi huonokin puoli löytyy