Finland

Kuningatarkilpailu kääntyi päälaelleen – lauantain viimeinen oli mailin ykkönen

Mikä muodonmuutos! Liisan Tulilintu oli sunnuntain maililla ihan eri hevonen kuin eilen ja nappasi varman keulavoiton.

Liisan Tulilintu hallitsi kuningatarkilpailun mailia alusta loppuun.

Liisan Tulilintu loimitettiin kuningatarkilpailun mailin matkan voittajaksi Seinäjoella. Lause, joka ei vielä pari päivää sitten olisi tuntunut mitenkään hullunkuriselta, mutta lauantain tapahtumien jälkeen asia oli iso yllätys.

Harri Kotilainen suuntasi kipakan tammansa kanssa eilisen tapaan kärkipaikalle, josta hevonen oli vajaa vuorokausi sitten taipunut kauas viimeiseksi. Uusi päivä kaiken muuttaa voi ja vauhdikkaan hevosen veto kestikin tällä kertaa perille saakka upealla uudella ennätyksellä 22,0/1609 metriä.

– Eilen tympäsi ja olihan siinä mietinnän paikka. Meillä on ollut ongelmia hengityspuolen kanssa viime aikoina. Hevosta oli hoidettu kisan alla ja kaiken piti olla kunnossa, mutta happi loppui lauantaina. Kun ei henki kulje, niin ei menestystä tule, Kotilainen paalutti.

– Tälle päivälle tehtiin varustemuutoksia ja ajateltiin, että tullaan kokeilemaan nyt ainakin tämä maili, kun kaiken pitäisi olla kunnossa. Onneksi tultiin ja nyt ollaankin täällä voittajakehässä.

Hevosen omistajakaksikosta Arno Vepsäläinen ja Susanna Raevaara ääneen pääsi jälkimmäinen. Hänen kommenttinsa kuvastaa paljon eilisen tunnelmia.

– Juteltiin eilen valmentajan kanssa ja ehdotin, että josko jätettäisiin kisa kesken ja jäätäisiin suosiolla pois sunnuntailta. Onneksi ei jääty ja onneksi hevonen oli tänään sellainen kuin se pystyy, Raevaara tunteili.

Mailin osamatkan voitto toi Liisan Tulilinnulle 17000 euron palkintopotin.

Jos Liisan Tulilinnun asema muuttui kovasti avauspäivästä, niin samoin kävi kisaa ennen mailia johtaneelle Hetviinalle, mutta negatiivisessa mielessä. Tähtitamma juuttui koko matkan ajaksi kolmannen kiertolaiseksi ja taipui ymmärrettävästi hännille.

Titteli ratkaistaan 3100 metrin matkalla, joka starttaa aikataulun mukaan 16.30.

Kokonaiskilpailun kärkeen siirtyi eilisen kakkonen ja mailin kolmonen, vasta 6-vuotias ensikertalainen Suven Sametti, joka on tällä hetkellä suosikki myös uudeksi hallitsijaksi.

Kuningatarkilpailun tilanne 2. osamatkan jälkeen:

1. Suven Sametti 5.11,2

2. Ciiran Tähti +0,3

3. Lakan Leija +0,7

4. Tähtituula +1,1

5. Hetviina +1,5

6. Liinan Liekki +1,8

7. Sokru +2,0

8. Taksvenla +2,1

9. R.R. Valssitar +2,2

10. Liisan Tulilintu +2,5

11. Elias Juonetar +2,8

12. Vennelmon Varma +16,4

Football news:

Burnley extended the contract with Coach Dyche until 2025
Barcelona is close to extending the contract with Araujo for 5 seasons
The Barca Board of Directors approved the closing of the financial year with a loss of 481 million euros. Budget for the season-2021/22 - 765 million
Mendes is discussing Fati's new contract with Barca. The club sees him as a strategically important player for years to come
The author of poker for Ajax Aller-the player of the week in the Champions League
Dad, this is for you. The father of the defender of Man City Ake died a few minutes after his son's debut goal in the Champions League
Adam Traore's goal from Sheriff against Shakhtar is the best goal of the week in the Champions League