Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kuninkaallinen asiantuntija antoi karun arvion Harryn ja Meghanin tilanteesta – taustalla hovin teko, joka saattoi jäädä monelta huomaamatta

Sussexin herttuaparin rooli hovissa vaikuttaa entistä pienemmältä.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin asema on tehty selväksi kuninkaallisen perheen verkkosivuilla. Kuva:  AFP

Brittihovi on laittanut kotisivunsa uuteen uskoon kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen. Päivitetyissä sivuissa huomiota herättää erityisesti Sussexin herttuaparin prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin asema, joka näyttää pudonneen entistä alemmas.

Kuningattaren eläessä Harry ja Meghanin sivuille ohjaavat kuvalinkit oli sijoitettu hovin sivujen puolivälin paikkeille, mistä löytyivät myös vanhempien kuninkaallisten ja pienemmissä rooleissa olevien hovin jäsenten esittelyt, The Sunin haastattelema kuninkaalliskirjailija Phil Dampier väittää.

Nyt Harryn ja Meghanin tiedot löytyvät aivan sivun alareunasta. Samaan kastiin on siirtynyt kohuissa ryvettynyt prinssi Andrew.

– Harryn ja Meghanin täytyy olla huolissaan, että heidät siirretään hiljalleen sivuun kuninkaallisesta kuvasta, Dampier sanoo.

– Ja fakta, että heidät on ”alennettu” palatsin verkkosivuilla kertoo siitä, ettei heitä nähdä enää työskentelevinä kuninkaallisina.

Sussexin herttuapari edusti kuningatar Elisabetin hautajaisissa syyskuussa. Kuva:  POOL / Reuters

Charlesilla on pian edessään merkittävä päätös myös herttuaparin lasten suhteen.

– Kuningas Charles näyttää empivän, tulisiko hänen antaa prinssin ja prinsessan tittelit Archielle ja Lilibetille, Dampier kertoo.

Kuninkaallisen perheen esittelysivulta on siivottu pois myös Kentin prinssi Michael vaimonsa Marie-Christinen kanssa.

Lehtitietojen mukaan kuningas Charles aikoo pienentää hovia hallintokautensa aikana. Hän uskoo, ettei kansan toiveena ole maksaa jatkuvasti laajenevan kuninkaallisen perheen kuluja.

Kuningatar Elisabet valitsi tiukan linjan vuonna 2020, kun Sussexin herttuapari ilmoitti muuttavansa pois Britanniasta. Elisabetin mukaan oli selvää, että heidän oli tehtävä selkeä valinta roolinsa suhteen. Elisabet sanoi, ettei Harryn ja Meghanin olisi mahdollista jatkaa hovin edustamista julkisesti, mikäli he jättäisivät kuninkaalliset tehtävänsä.

Dampier uskoo Charlesin ja kruununperijäksi nousseen prinssi Williamin ajattelevan samalla tavalla.

– Kuningas haluaa tehdä selväksi, että he eivät työskentele kuninkaallisina, eivätkä siksi voi esiintyä puolivirallisina kuninkaallisina.

– Heidät on siirretty taulukon pohjalle häpeällisen prinssi Andrew’n kanssa, ja tällä hetkellä heillä ei ole mahdollisuutta kiivetä ylemmäs, Dampier kuvailee.

Kuningas Charlesin uskotaan tekevän pian merkittäviä päätöksiä, jotka vaikuttavat Sussexin herttuaparin ja heidän lastensa elämään hovin piirissä. Kuva:  TOBY MELVILLE / Reuters

Muutokset kuninkaallisen perheen sivuille on mitä ilmeisimmin tehty korostaen virallisessa kuninkaallisessa roolissa toimivia jäseniä, ei niinkään kruununperimysjärjestystä.

– Uskon, että tämä oli hyvin varovainen kannanotto, kuninkaalliskirjailija Angela Levin sanoo lehdelle.

Levinin mukaan Harryn esitteleminen sivun alalaidassa on eräänlainen ennakoiva varotoimi: tällä tavoin heiltä ei odoteta mitään.