Finland

Kuntavaalit | Sanoman vaalikoneeseen ovat vastanneet tähän mennessä runsaimmin kokoomuksen ja Sdp:n ehdokkaat, vielä kolme viikkoa aikaa vastata

Vaalikone avataan kaikelle kansalle toukokuun puolivälissä.

Kuntavaalien vaalipäivä on 13. kesäkuuta, ja ennakkoäänestys alkaa 26. toukokuuta.­

Yli 5­700 kuntavaaliehdokasta on vastannut Helsingin Sanomien vaalikoneeseen. Vastausaikaa on vielä kolme viikkoa, sillä määräaika on tiistaina 11. toukokuuta.

Vaalikone avataan kaikelle kansalle toukokuun puolivälissä.

Ehdokkaat saivat lisäaikaa vaalikoneen täyttämiseen, kun kuntavaalit päätettiin lykätä kesäkuulle koronatilanteen vuoksi. Vaalipäivä on 13. kesäkuuta, ja ennakkoäänestys alkaa 26. toukokuuta.

Alla oleva taulukko näyttää, miten vastauksia on kertynyt eri puolueiden edustajilta. Mukaan on laskettu ehdokkaat, jotka ovat kuitanneet vaalikoneessa vastauksensa valmiiksi.

Puolueiden lopulliset ehdokasmäärät eivät ole vielä selvillä, sillä ehdokashakemukset pitää jättää viimeistään 4. toukokuuta. Vahvistetut ehdokaslistat julkaistaan 14. toukokuuta.

HS:n vaalikone on osa Sanoman yhteistä vaalikonehanketta, jossa ovat mukana myös Ilta-Sanomat, Aamulehti ja Satakunnan Kansa sekä lukuisia paikallismedioita.

Puolueet ilmoittavat omat ehdokkaansa vaalikoneeseen. Valitsijayhdistykset voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen vaalikone@sanoma.fi.

Football news:

Julen Lopetegui: Zidane is the perfect coach for Real Madrid. His work speaks for itself
Hazard will be hard to convince to leave Real Madrid. He receives 15 million euros, his contract is valid for another 3 years
Neymar will receive 30 million euros a year under a new contract with PSG
Ronald Koeman: I hope that the VAR and the referees will make fair decisions for us and for Atletico
Ramos is unlikely to play against Sevilla. He has been out of the Real Madrid squad for two days
President of Bavaria: There will be no expensive transfers. There is no need for them, we have an incredibly strong team
Statement from Real Madrid, Barca and Juve: We regret that the founding clubs of the Super League signed a commitment to UEFA yesterday. This is inconsistent