Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kuolleet | Saksan jalkapallo suree 89-vuotiaana kuollutta Horst Eckeliä

Horst Eckel oli viimeinen elossa ollut vuoden 1954 maailmanmestarijoukkueen pelaaja.

Horst Eckel kuvattuna vuonna 2019.

Vuoden 1954 jalkapallon maailmanmestari Horst Eckel on kuollut perjantaina 89-vuotiaana, Saksan jalkapalloliitto kertoi.

Eckel oli viimeinen elossa ollut pelaaja Länsi-Saksan mestarijoukkueesta, joka voitti MM-turnauksen vuonna 1954.

Eckel oli nuorin pelaaja joukkueessa, joka nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 3–2-voittoon Unkarista finaalissa, jota kutsuttiin myöhemmin ”Bernin ihmeeksi”.

Yllätyksellisen voiton sanottiin muokanneen Länsi-Saksan sodanjälkeistä identiteettiä. Saksalaisjoukkueet voittivat MM-turnaukset myös vuosina 1974, 1990 ja 2013.

Eckel ja joukkueen kapteeni Fritz Walter olivat ainoat saksalaispelaajat, jotka pelasivat kaikissa kuudessa ottelussa vuoden 1954 MM-turnauksessa.

Seurajoukkueurallaan Eckel voitti kahdesti Bundesliigaa edeltäneen Saksan mestaruussarjan Kaiserslauternissa vuosina 1951 ja 1953.

”Valitettavasti en koskaan nähnyt Eckelin pelaavat, mutta hän oli minulle kaikin puolin roolimalli”, Saksan päävalmentaja Hansi Flick sanoi jalkapalloliiton sivuilla.

”Hänen lämminsydämisyytensä oli tarttuvaa, ja hänen sosiaalinen sitoutuneisuutensa ainutlaatuista. Saksan jalkapallo jää kaipaamaan häntä hyvin paljon.”

Viime viikolla Eckel nimitettiin Saksan jalkapallon kunniagalleriaan Dortmundissa yhdessä vuoden 2014 maailmanmestarin Miroslav Klosen kanssa.

”Nyt olen viimeinen joukkueestani”, Eckel sanoi vuonna 2017, kun maailmanmestarijoukkueen joukkuekaveri Hans Schaefer oli kuollut.

”Kuvat jokaisesta joukkuekaverista ovat silmissäni, ja myös muistot naurusta ja ilosta. Toveruus ja jalkapallo yhdistää meitä ikuisesti.”