Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kuva: Ronjan microblading meni niin pahasti pieleen, että jälki jäi pysyväksi – tekijä vastasi valitukseen törkeällä tavalla

Viitisen vuotta sitten kauneudenhoidon ehdoton ykköstrendi oli microblading-, eli kestokulmakarvat. Kulmia hehkutettiin sosiaalisessa mediassa arkea helpottavina ja aikaa säästävinä.

Oikein tehtynä kestokulmakarvat toki lunastavat nämä lupaukset. Osalla toimenpide meni kuitenkin niin metsään, että sen vaikutus oli päinvastainen.

Näin kävi esimerkiksi 29-vuotiaalle Ronjalle. Hän otti microblading-kulmat arkea helpottamaan. Lämpimän ruskean värin luvattiin haalistuvan vuoden sisällä, näin ei kuitenkaan käynyt.

Vielä viisi vuotta myöhemmin otsaa koristavat punertavat viirut.

Tältä Ronjan kulmakarvat näyttävät viisi vuotta myöhemmin. Ronjan kotialbumi

Ronja kertoo tekijän luvanneen monenmoista. Jäljen ei pitänyt olla pysyvä, eikä toimenpiteen kuulunut kuin nipistellä. Puudutuksesta huolimatta Ronja kuvailee kokemusta kauneushoitolan tuolissa todella kivuliaaksi.

Microblading on tatuointitekniikka, jossa viilletään ihon verinahkaa ja viedään väripigmenttiä pintakerrokseen, eli epidermikseen.

Ronja suunnitteli kulmakarvat yhdessä tekijän kanssa, jonka työn jälki vaikutti sosiaalisessa mediassa hyvin ammattitaitoiselta. Luonnokseen Ronja kertoo olleensa tyytyväinen.

– Lopputulos oli kuitenkin jotain ihan muuta.

”Mitäs liikuit niin paljon”

Valmiit kulmakarvat olivat keskenään eri muotoiset ja hehkuvan punaiset.

– Mitäs liikuit niin paljon, tekijä vastasi Ronjan ihmetellessä lopputulosta.

Ronjalle kerrottiin punertavan värin olevan normaalia ja haalenevan ajan kanssa. Tekijä vakuutti, että virheet saataisiin korjattua hintaan sisältyvällä vahvistuskerralla. Ronjan mukaan pieniä vikoja saatiinkin paranneltua, mutta lopputulos ei kuitenkaan vastannut luvattua.

– Nuorena ja hölmönä en osannut vaatia korjausta, vaan tyydyin kohtalooni.

Ronjaa harmittaa yhä viisi vuotta sitten tehty toimenpide. Ronjan kotialbumi

Nykyään Ronja meikkaa microblading-kulmat piiloon. Hän kertoo kulmameikissä kestävän tuplasti enemmän aikaa kuin ennen. Punertava väri paistaa ruskean kulmakynän läpi.

Ronja kertoo, että ei mieluusti poistu kotoa ilman kulmameikkiä. Häneltä udellaan silloin ivaillen, onko kulmiin tehty microblading. Lopputulos hävettää häntä.

Kaikkia kulmia ei saa korjattua

Kauneusklinikka Mabelissa kestopigmentointeja poistetaan laserilla viikoittain.

Sairaanhoitaja Jenny Mäki kertoo, että poistoon hakeutuu lähinnä ihmisiä, joilla väri ei haalistunut toivotusti. Microblading-kulmat ovat saattaneet harmaantua tai sinertyä, tai malli on ollut epäsopiva. Niin sanottuun poistobuumiin vaikuttaa myös se, että trendit ovat muuttuneet: nykyään tavoitellaan luonnollisempaa ilmettä.

Kestopigmentoinnin poistossa laser tarttuu väripigmenttiin ja hajottaa värimolekyyliä pienemmiksi hiukkasiksi. Väri haalenee muutaman kuukauden aikana, kun aineenvaihdunta kuljettaa irronneita värihiukkasia pois.

Ronjan kulmakarvoja ei laserilla voisi korjata. Punaisuus johtuu rautapitoisen väriaineen käytöstä. Mäki kertoo rautaoksidin aiheuttavan yhdistelmäreaktion laserin kanssa, minkä seurauksena kulmat tummuisivat.

– Nämä ovat vähän ongelmaryhmä. Luonnollisesti ne häiritsevät, mutta laserilla niitä ei saa poistettua.

Mäki epäilee, että trendin räjähtäessä mukaan mahtui myös ammattitaidottomia tekijöitä. Kokemuksen puute saattoi johtaa siihen, että viillot tehtiin turhan syvälle, minkä vuoksi ne eivät haalenneet kuten pitäisi. Kaikilla tekijöillä ei myöskään ollut tarkkaa tietoa käyttämiensä väriaineiden sisällöstä tai vaikutuksista.

– Kokemukseni mukaan tällä hetkellä on pitkäaikaisia tekijöitä, laadukkaita paikkoja ja väriaineita, Mäki kertoo.

Ammattitaidotonta koulutusta

Suvi Tiilikainen tekee microblading-kulmia seitsemän vuoden kokemuksella. Hän kertoo, että ala on kokenut valtavan muutoksen niin tekijöissä kuin välineissä.

Nykyään käytetyt microblade-terät ovat hellävaraisempia ja parempia, ja väriaineet puhtaampia. Oikeaoppisesti tehdyn toimenpiteen ei kuuluisi satuttaa asiakasta.

Kun trendi oli huipussaan, Tiilikaisen mukaan kaikki tuntuivat kouluttautuvan microblading-artisteiksi. Koulutus ei aina ollut ammattitaitoista, ja asiakkaille saatettiin tehdä jopa luonnottoman näköisiä kulmia.

Tiilikaista ei pelota, että hän epäonnistuisi työssään. Hän kertoo tekevänsä itse vain pieniä ja luonnollisen näköisiä muutoksia.

– Asiakkaita pitää joskus jopa toppuutella.

Yleinen virhe on Tiilikaisen mukaan kulmien vahvistaminen liian usein. Sopiva tahti on yksilökohtaista, mutta värin tulisi antaa haalistua rauhassa ennen vahvistusta.

Vaikka kauhutarinoita pieleen menneistä kulmista näkyykin ajoittain mediassa, Tiilikainen lisää ammattitaitoisesti tehdyn microbladingin olevan loistava keksintö niille, joilla kulmia ei ole tai joilta ne ovat iän myötä harventuneet.