Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kuvat paljastavat tasoristeys­turman karmeat jäljet: Junan­kuljettajalla toivoton tilanne – nainen kuoli välittömästi

Vartioimaton tasoristeys oli autoa kuljettaneelle miehelle entuudestaan tuttu paikka. Syyttäjän mukaan hän ei pysähtynyt stop-merkille.

Tapahtumapaikalle lähti Oulun poliisilaitoksen partio sekä useita pelastuksen ja ensihoidon yksiköitä. Naista ei voitu pelastaa. Kuva:  POLIISI

Pohjois-Pohjanmaan Siikajoella tapahtui elokuussa 2021 tuhoisa tasoristeysonnettomuus, jossa seitsemänkymppinen nainen menetti henkensä.

Ulkopaikkakuntalaiset nainen ja mies olivat sunnuntaisena iltapäivänä liikenteessä naisen omistamalla henkilöautolla. Maaseutua halkovalla soratiellä tuli vastaan vartioimaton tasoristeys.

Ennen risteystä oli stop-merkki. Kuskina toiminut kuusikymppinen mies ei syyttäjän mukaan pysäyttänyt autoa ennen tasoristeyksen ylitystä eikä myöskään tarkkailut ympäristöään.

Lue lisää: Juna ja henkilöauto törmäsivät Siikajoella – nainen kuoli

Onnettomuusauto vaurioitui täysin.

Samaan aikaan pohjoisesta päin lähestyi VR:n tavarajuna. Syyttäjän mukaan pariskunnan auto oli tässä vaiheessa seisahtunut keskelle tasoristeystä.

Junankuljettaja teki voitavansa ja hätäjarrutti, mutta seuraukset olivat silti tuhoisat. Nainen menehtyi välittömästi törmäyksessä saamiinsa vammoihinsa. Mies loukkaantui vakavasti ja joutui sairaalahoitoon.

Hänelle luettiin torstaina syytteet törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Raideliikenne onnettomuuspaikalla oli poikki noin neljän tunnin ajan.

Syyttäjän mukaan mies oli rikkonut liikennesääntöjä törkeällä huolimattomuudella ja aiheuttanut naisen kuoleman. Syyttäjä vaatii hänelle ehdollista vankeusrangaistusta.

Mies kiistää syyllistyneensä rikoksiin ja vaatii syytteiden hylkäämistä.

Hänen mielestään kyseessä oli onnettomuus, jota ei voi arvioida rikoksena. Hänellä ei ole rajun törmäyksen vuoksi muistikuvia tapahtuneesta.

Junankuljettaja teki hätäjarrutuksen, mutta se ei estänyt kuolettavaa törmäystä.

Vastauksessaan mies kertoo olleensa vuosikymmenten ajan vastuullinen kuski, joka ei ole koskaan saanut edes sakkoja.

Tasoristeys oli hänelle tuttu paikka, jonka hän oli ylittänyt useita kertoja aiemminkin.

Hän ei osannut selittää, miksi auto pysähtyi raiteille.

Miehen mukaan paikalla oli sähkötöihin liittyviä rakenteita, jotka olivat voineet estää näkyvyyden risteyksessä. Kuski arvioi myös, että hän oli saattanut hetkellisesti sokaistua auringonvalosta.

Oulun käräjäoikeus antaa asiassa tuomion lokakuun loppupuolella.

Tavarajuna tuli risteykseen pohjoisen suunnasta.

Ilmakuva turmaristeyksestä.