Finland

Kysyimme: Joudutaanko leikkauksia OYSissa lykkäämään, koska Oulun kaupunginsairaala ei voi ottaa tällä hetkellä uusia potilaita jatkohoitoon?

Oulun kaupunginsairaala ei voi toistaiseksi ottaa potilaita vastaan koronatartunnoista ja karanteeneista johtuvan henkilöstöpulan takia. Minne OYSista viedään potilaita jatkohoitoon, PPSHP:n johtajaylilääkäri Juha Korpelainen?

– Vuodeosastoille, päiväkohtaisesti katsotaan, minne mahtuu. Aika monet terveyskeskukset ovat pystyneet ottamaan muitakin kuin oman kunnan asukkaita. Tämä ei ole uusi tilanne, mutta huolestuttava siinä mielessä, että tämä on koronasta johtuva eikä korjaannu yhdessä, kahdessa päivässä.

Minkälainen sijoitustarve OYSissa on tällä viikolla?

– Yksityiskohtaisesti en pysty sanomaan. Tilanne elää koko ajan, paikkoja tarvitaan monilla osastoilla ja yhteispäivystyksessä. Suurin osa potilaistahan menee kotiin aina. Paljon pienempi osa tarvitsee jatkohoitopaikan joko terveyskeskuksessa tai alueen keskussairaaloissa: kymmeniä päivässä joka tapauksessa, ei yksin kaupunginsairaalaa vaan koko maakuntaa ajatellen.

Football news:

Neymar: I owe Mbappe the adaptation in France and the joy of being here
Joao Felix was injured again. He will miss 10 days
The Bundesliga said goodbye to Monday's matches with Hoffenheim and Bayer zeros. Their cancellation was sought by fans
Mino Raiola: Borussia do not want to sell Holand in the summer. I respect this position, but this does not mean that I agree with it
Alexander Golovin: I enjoy giving such programs. This is my job
West Brom have scored 8 goals in their last 2 matches. For the previous 10 games, only 6 goals were scored
VAR did not count West Brom's goal for offside. Although the author of the goal was probably in the right position