Finland

Lämpötila aloittaa hikisen kohoamisen kohti jättihellettä – viikonloppuna hellettä lähes koko maassa, ensi viikolla jopa +35

Lämmön perään haikailleiden lomalaisten viluinen piina päättyy viikonloppuna, kun lähes koko maassa mitataan hellelukemia.

Lämpömittarin lukemat kohoavat etelässä ja lännessä ylimmillään 27 asteeseen.

25 asteen hellerajan arvellaan menevän täpärästi rikki Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pirkanmaalla. Maan keskivaiheilla voi tulla yksittäisiä sadekuuroja. Pohjoisessa pilvisyys on vaihtelevaa, ja idässä voi olla pilvistä sadesäätä.

– Ihan Lappia myöten ovat hellelukemat mahdollisia, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo kertoo.Ensi viikolla yli 30 astetta

Maanantaina mitataan hellelukemia koko maassa. Alkuviikosta maan lounaisosiin saattaa saapua pieniä sadekuuroja, mutta lämpötila pysyttelee 27 asteen tuntumassa.

Ennusteen mukaan lämmin sää jatkuu koko viikon, mutta maan keski- ja pohjoisosia viilentää kylmä rintama viikon puolenvälin aikoihin. Pohjoista alkuviikosta hellivä 25 asteen sää laskee alle hellelukemien. Muualla maassa sää lämpenee keskiviikon jälkeen entisestään.

– Ensi viikon perjantaille ja lauantaille näyttäisi olevan tulossa kaikista kovimmat lämpötilat.

Ensi viikon loppupuolella maan keskiosissa lämpötila kohoaa 27 asteen paikkeille. Etelässä ja lännessä menee rikki ainakin 30 astetta. Lämpötilat saattavat kohota korkeimmillaan jopa 35 asteeseen.

– Ei se ole mahdotonta.

Sää on lähes koko maassa ensi viikon ajan myös hyvin leuto. Helpotusta helteisiin ei siis kannata odottaa tuulelta.

Varmaa loppua hikiselle säälle ei ole vielä näkyvissä, mutta ensi viikon sunnuntaina on havaittavissa merkkejä käänteestä.

– Pientä viitettä on, että helle alkaisi ihan tuossa ensi viikon lopuksi hellittämään. Mutta se on hyvin epävarmaa vielä, Sinisalo sanoo.


Football news:

Faty scored the 9,000 th goal in the history of Barcelona
Griezmann scored in La Liga for the first time since February with a pass from Messi
Suarez came out on the 3rd place in the list of the best Barca Goalscorers in history
Guardiola lost 3 away games in a row in the League for the first time in his career
About Lautaro Marotta: He has not shown the slightest desire to leave
Conte on 1:2 with Bologna: Inter's Level is much lower than expected
Jurgen Klopp: Liverpool need three points, not a record. You can't break a record if you think about it all the time