Finland

Lentoyhtiöt | Norwegian hankkiutuu eroon Boeing 737 Max -koneistaan

Kahdessa tuhoisassa lentokoneturmassa ollut konemalli pääsi vastikään lentokiellosta ja sai luvan palata Euroopan liikenteeseen.

Norwegianin Boeing 737 Max 8 -mallin matkustajakone Arlandan lentokentällä Tukholmassa kuvattuna vuonna 2019.­

Talouskriisiin ajautunut halpalentoyhtiö Norwegian hankkiutuu eroon Boeing 737 Max -koneistaan, kertoo norjalainen talousuutissivusto E24.no.

Kahdessa tuhoisassa lentokoneturmassa ollut konemalli on vastikään päässyt lentokiellosta ja saanut luvan palata Euroopan liikenteeseen.

Yhtiön talousjohtaja Geir Karlsen kertoo, että lentokonevälittäjä Orix Aviation on saanut tehtävän hankkia uusia vuokraajia tai omistajia Norwegianin jo vastaanottamille koneille.

Yhtiö oli alun perin ennen lentoturmia ja koronakriisiä tilannut Boeingilta 100 kyseisen mallin konetta, joista se ehti ottaa vastaan 18. Lentoyhtiö ja lentokonevalmistaja kiistelevät edelleen oikeudessa tilauksen perumisesta.

Viime viikolla Norwegian pääsi sopuun lentokonevalmistaja Airbusin kanssa 88 uuden koneen tilauksen perumisesta.

Norwegian käy parhaillaan läpi yrityssaneerausta ja tarkoitus on, että yhtiölle jäisi 53 konetta, jotka ovat Boeingin vanhempaa 737-800 mallia.

Norwegianin loppuvuosi sujui heikosti, kun koronan aiheuttamat matkustusrajoitukset rajoittivat yhä lentoliikennettä. Nettotappio oli 16,6 miljardia Norjan kruunua (1,6 miljardia euroa). Vuosineljänneksen tulos oli yhtiön historian kaikkien aikojen huonoin.

Lue lisää: Halpalentoyhtiö Norwegian teki jättimäiset tappiot – yhtiön mukaan saneerausprosessi etenee suunnitellusti

Norwegianin tappio on suuri myös Finnairiin verrattuna. Finnairin vertailukelpoinen liiketulos oli viime vuonna tappiolla 595,3 miljoonaa euroa, kun vuonna 2019 yhtiö teki voittoa 162,8 miljoonaa euroa.

Football news:

The submarine can change the regulations. Clubs want to be excluded from the tournament for a new attempt to create a Super League
Germany and Brazil will play in the same group at the Olympic football tournament
Everton captain on Super League: I'm glad that this nonsense was canceled after the outrage of people. The big six players are not to blame
Super League is a lie. This is a PowerPoint project. The president of La Liga trampled on the bent tournament
Laporta informed Tebas about the creation of the Super League 3 days before the announcement of the founding clubs. The head of La Liga gave information to Ceferin
Robert Lewandowski: I want to play for at least another five years. Now I'm in the best team in the world
Mourinho met with the players of Tottenham after the resignation and 4 hours sharply criticized their game in front of teammates